Andımızın okunmasına taraf olan Işık, Danıştay'ın idarenin yerine karar verme yetkisi olmadığı ve üzerinden bu kadar zaman geçtiği halde Andımızın geri getirilmesi kararını soru işaretli buldu.

İşte Işık'ın konuyla ilgili yazısı:

"Okullarda “Andımız”ı okutmak-okutmamak ayrı bir tartışma… Kimi çıkıp “Sabahın köründe çocuklara böyle eziyet yapmayın” diyebilir, kimi de çıkar der ki “Neden rahatsız oldun çocukların ‘Ne Mutlu Türk’üm diyene’ demesine?” İkisi de görüştür. Tartışılır. Katılırsın, katılmazsın. Sen birini savunursun, öteki diğerini. Ben kendi adıma Andımız’ın kaldırılmasına karşıydım hâlâ da karşıyım. O metindeki ifadelerde de uygulamada da beni rahatsız eden bir şey yoktu. Kaldı ki eğitim sistemimizdeki onca saçmalık yerinde dururken ne ara sıra Andımız’a geldi? Neyse konumuz bu da değil.

Konumuz şu: Danıştay’ın ‘Andımız’ı geri getirme kararında başka bir acayiplik var! Anayasamıza göre Danıştay’ın ne yerindelik denetimi yapabilme ne de idarenin yerine geçerek karar verme yetkisi var. Bu bir... İkincisi; okullarda Andımız’ın kaldırılmasının üzerinden bu kadar süre geçtikten sonra bir anda nereden icap etti bu karar? AK Partililer seçimden önce AK Parti ile MHP arasında kavga çıkarmak için kasıtlı olarak böyle bir gündem yaratıldığını iddia ediyor. İddiaları doğru mu bilmem ama gökten zembille inen böyle bir karara kıllanmakta fena halde haklılar."

Editör: TE Bilişim