Skandal olay AP Genel Kurulu'nun "Yunan Adalarında İnsani Durum" başlıklı oturumunda gerçekleşti. Yunanistan'ın faşist partisi Altın Şafak Partisi'nin eski bir üyesi olan Loannis Lagos halen bağımsız AP milletvekili.

Lagos AP Genel Kurulu kürsünde yaptığı konuşmada, kimsenin Yunan vatandaşlarının durumunu sormadığını sadece göçmenlerin konuşulduğunu iddia ederek, Yunan halkının haklarının ne olacağını sordu.

Lagos Yunanlıların yüzde 70’nin yasa dışı göçe karşı olduğunu vurguladı. Yunan vatandaşların göçmenler tarafından saldırılara uğradığını iddia etti.

Faşit ve ırkçı Lagos Türkiye’nin her istediğini yapabildiğini vurgulayarak, Yunanistan’a çok sayıda göçmenin geldiğini, söyledi.

Türk Bayrağını yırttı

Lagos, cebinden çıkarttığı kâğıttan Türk bayrağını göstererek, bununla ne yapılır diye sordu. Sorusuna kendi cevap veren Lagos, bu yırtılıp atılır diyerek, Türk bayrağını yırttı.

Türkiye'den sert tepki

Bu duruma Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan sert tepki geldi.

Çavuşoğlu, Irkçı kafaların bayrağımıza nasıl el uzattığını ve denize nasıl döküldüğünü hatırlattı. Yunanistan’ın Avrupa’nın şımarık çocuğu olduğunu ve hadlerini bilmesi gerektiğini söyledi. Türk bayrağının şerefle her yerde dalgalanmaya devam edeceğini vurgulayan Çavuşoğlu, Avrupanın İslam ve Türk karşıtlığından vazgeçmesi gerektiğini açıkladı.

Lagos’u palyaçoluk yapmak suçlayan Çavuşoğlu AP’nin gerekeni yapmasını beklediklerini açıkladı.

Mehmet Metiner’den çok sert sözler!

AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner, Türk bayrağını yırtan Lagos hakkında çok sert sözler söyledi.

Metiner, Lagos’un fotoğrafını paylaşarak, 'Hadsiz, densiz, şerefsiz Lagos’ dedi. ‘Senin yedi ceddini nasıl denize döktüysek şanlı bayrağımıza uzanan o pislik ellerini kırmasını da biliriz! Adi müpteze!’ diyerek sözlerini bitirdi.

Editör: TE Bilişim