3 -4 Mayıs 2109 tarihleri arasında Almanya’da iki konferans verecek olan Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, 5 Mayıs 2019 pazar günü Belçika’ya geçerek, Brüksel’de bir konferans vereceği öğrenildi.

Yazar Ahmet Aytaç konu ile ilgili olarak ”3 Mayıs Türkçüler Günü” dolayısıyla Almanya’ya gelen değerli bilim adamı, tarihçi Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu’nu bu vesile ile Belçika’ya davet ettik. Halaçoğlu, bizleri “Türkçülük,Türkçülük Hareketi ve Türk Dünyası, Türkiye” konularında bilgilendirecektir. Bu milli değerler kimsenin tekelinde değildir. Genç nesillere, özellikle Avrupa’da yaşadığımız toplumlara, Türkçülüğün,bir ırkçılık olmadığını, bunun bir vatanseverlik, yurtseverlik, evrensel değerlere sahip çıkmak olduğunu, bilimde ilimde birliktelik yapmanın gerekliliği kadar, çok kültürlü yaşam biçimi içinde herkese yer olduğunu anlatmak ve paylaşmaktır.. İnsanımızın gittikçe kutuplaştığı bu dönemde, milli değerlerimizi anlama noktasında bu konferans iyi bir fırsat olacaktır. Herkesi konferansa bekliyoruz”dedi..

Avrupa Türk Derneği, İnter-Media Bruxelles Yayınları ile İCC Dialog ve Kültür Derneği’nin evsahipliğinde düzenlenen konferans, saat 15.00’de ” Chausse de H’Haecht, 201/1030 Bruxelles” adresinde yapılacağı belirtilerek, konferansı takip etmek isteyenlerin zamanında gelmeleri istendi.

Editör: TE Bilişim