15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda Ömer Halisdemir'in şehit edilmesiyle ilgili davanın 12'inci celsesi bugün yapıldı. Şehit Halisdemir'in kardeşleri ile gazi İsmail Oğuz'un katıldığı Ankara 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma Eyüp Coşkun'un tanık olarak dinlenmesiyle başladı. 15 Temmuz'da İskenderun ileri harekat üssünde 1. Kuvvet Komutanı olan emekli albay Eyüp Coşkun, 13 Temmuz'da emrindeki taburlardan bazılarının Diyarbakır'a gönderildiğini, aynı zamanda emrine yeni taburlar verildiğini belirterek, şunları anlattı:

 Odatv'de yer alan habere göre, "15 Temmuz akşamı sahilde yürürken Semih Terzi'nin emir astsubayı aradı. Terzi'nin askeri hattan görüşmek istediğini söyledi. Yakında orduevi vardı, buraya gittim, aradım. Semih Terzi iki taburun bir görev için Ankara'ya intikal edeceğini, bunun için Hatay'a da uçak intikal edeceğini bildirdi. Nezaketen, 'komutanlığa bilgi vermem gerekir mi?' diye sordum. Kastım Zekai Aksakallı'ydı. Terzi, 'yok, nasılsa görüşeceğiz' dedi. 'Emir gelecek mi?' diye sordum. 'Evet, gelecek gelecek. Ümit Bak'ın da haberi var' karşılığını verdi. Ben, 'hayrola komutanım?' diye sorunca da, 'Eyüüüp uzatma, emri yap. Sonra öğrenirsin' dedi. Açıkçası bu beni rahatsız etti. Zaten 1 senedir kavgalı veya limoniydik, kavga etmek istemedim. Terzi, kışlaya geçmemi söyledi, 'tamam' deyip, kapattım. Kışlaya geldiğimde Fatih Şahin aradı, 'Ankara'ya intikal emri aldık. Bilginiz var mı?' dedi. 'Bilmiyorum, öğrenirsem dönerim' dedim ve artık Altan Bora'nın emrinde olduğunu hatırlatıp, onunla görüşüp görüşmediğini sordum. Görüştüklerini belirtti."

 DURUŞMA SALONU KARIŞTI

 Mağdur müşteki diye salona gelenler, sanıklara, sanık yakınlarına ve sanık avukatlarına saldırmaya teşebbüs etti. Bu sırada araya girmek isteyen özel güvenlik görevlileri de darp edildi. Duruşma salonunun karışması üzerine mahkeme başkanı duruşmaya 13.30’a kadar ara verdi.

Editör: TE Bilişim