Türkiye’nin dört bir yanından yurttaşlar bu çağrıya uyarak sağlık çalışanlarını alkışlayarak desteklerini iletti. 

Sabah Gazetesi’nin yazarı Haşmet Babaoğlu, koronavirüs salgınına karşı zorlu ve uzun çalışma saatleriyle hayatlarını ortaya koyan sağlık emekçilerine alkışlarla destek verilmesi eyleminden rahatsız oldu. Babaoğlu, sosyal medya hesabından “Bir takım pisliklerin bu alkış kampanyasını nasıl sevinçle karşıladığını da buradan görüyor, izliyorum..” ifadelerini kullandı.

Ardından da Sağlık çalışanlarına destek verilmesini kabullenemeyen Babaoğlu, “Ben bu saat bilmem kaçta alkış vs. işlerini yutmam, katılmam da… Bu kampanyaların nasıl kötüye kullanıldığını defalarca gördüm… Gerekmedikçe dışarı çıkmayın, sağlık sistemini meşgul etmeyin, sağlıkçılara asıl destek budur” diye devam etti.

Babaoğlu, eylemin çağrıcılığını yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yönelik de, “Şimdi ‘alkışlıyoruz’ diyenler bir hafta sonra aynı saatte tencere tava çalarak başka şeyler istendiğinde pişman olurlar ama hadi neyse” dedi.

ERDOĞAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINI ALKIŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan koronavirüs ile mücadelede emek veren tüm sağlık personeline alkışlarla destek verdi. Söz konusu görüntüler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaşıldı.

Erdoğan’ın alkış görüntülerinin paylaşılmasının ardından, Sabah yazarı Haşmet Baboğlu, Twitter hesabını kapattı.

Editör: TE Bilişim