El bagajı konusunda her havayolunun farklı bir standardı kabul etmesi, yolcular için seyahat öncesinde karışıklık yaratabiliyor. Havaalanında fazladan ücret ödemeyin diye, Avrupa'nın başlıca havayollarının kabin bagajı sınırlamalarını kolayca bulabilmeniz için bu tabloyu hazırladık.

Seyahate çıkarken ekstra ücret ödememek için bavul ağırlığı mutlaka kontrol edilse de, el bagajı çoğu zaman unutuluyor. Gerçekleştirdiğimiz ankete göre yolcuların %89’u kabin bagajı ölçü ve boyutlarının tüm havayollarında aynı standartta olmasını istiyor. Ancak uçak seyahatlerinde kayıtlı bagajın yanı sıra yolcunun yanına alabileceği el bagajı için her havayolunda izin verilen ölçü ve ağırlıklar değişebiliyor. Bu durum da karışıklıklara yol açabiliyor.

Üstelik kabin bagajının yanında el çantası veya bilgisayar çantası gibi kişisel eşyaların kabul edilmesi de havayollarının uygulamalarına göre değişebildiği için, evden çıkmadan el bagajı standartlarını mutlaka kontrol etmek gerekiyor. Sıvı limitinin yanı sıra,  hatırlatalım.

Havaalanında son dakikada masraf çıkmasını engellemek ve yolculuğunuzu kolaylaştırmak için başlıca Avrupa havayollarının kabul ettiği el bagajı ölçü ve ağırlıklarını derleyen bir rehber hazırladık.

*Bu veriler 20 Ocak 2016 tarihi itibariyle günceldir. Seyahat etmeden önce her zaman havayolunuz ile teyit etmeyi unutmayın.

*Skyscanner bagajlarla ilgili sınırlamaları ağırlık ve hacim bazında ele almıştır. Bu havayollarından bazıları dizüstü bilgisayar, el çantası gibi kişisel eşyaların uçağa alınmasına ek olarak onay verebilirler. British Airways 46 kiloya kadar iki bagajın uçağa alınmasına izin vermektedir. Easyjet biraz daha büyük bagaja izin verebilmektedir. Air Berlin ise bazı yolcularına iki bagaj taşıma hakkı vermektedir.

Editör: TE Bilişim