Kerim Yılmaz paylaşımda “Hazineden beslenip okçuluk yaptığını zannedenler izlesin. Ok atma Türk genetiği ve geleneğidir. Gayrısında sakil kalır hep..” dedi.

Paylaşıma eklediği videoda Turan Kurultayın gösteri yapam kadın okçunun görüntüleri yer aldı. Kadın okçu ayakları havada bir şekilde attığı oku tam hedeften vurduğu görüldü.

İBB'nin AKP döneminde bazı dernek ve vakıflar için yaptığı tartışmalı harcamalar, SÖZCÜ yazarı Çiğdem Toker'in gündeme taşıdığı İBB tarafından hazırlanan “STK Okul-Yurt Faaliyeti Raporu 2018” ile kalem kalem ortaya çıkmıştı. Bu rapora göre İBB; STK’lar, okullar ve spor salonları için toplam 847 milyon 592 bin 858 TL harcamıştı. Rapordaki verilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın mütevelli heyetinde olduğu Okçular Vakfı'na toplam 16.6 milyon TL'lik destekte bulunulmuştu. Vakfa 5 milyon liralık spor malzemesi ve GSM hizmeti, 4.7 milyon liralık personel desteği, 4.4 milyon liralık proje nakdi yardımı, 1.1 milyon liralık bakım onarım tadilat, 540.5 bin liralık tefrişat, 471.2 bin liralık ulaşım, 342.4 bin liralık yeme içme desteği verilmişti. Kamuoyunca uzun süre tartışılan bu harcamalara Okçular Vakfı, “Okçular Vakfı’na bugüne kadar İBB’den herhangi bir para aktarımı söz konusu değildir” açıklamasını yapmıştı.

Editör: TE Bilişim