Gazeteci Sabahattin Önkibar, Youtube kanalında Ümit Özdağ’ın kuracağı partiye yönelik yorumlar yaptı.

Önkibar’ın açıklamaları şu şekilde:

“Danıştay’ın AKP’ye arka bahçe yapıldığı iddiaları malum dillerdedir. Andımız kararının son atamalar kararı sonrasında alınması bunu göstermektedir. Andımız hadisesi bize bugünkü iktidarın takiye yaptığını gösterdi.

Bunlar maalesef 19 yıldır Türkiye’yi yönetiyor. Var olan çöküşe rağmen bunlar toplum nezrinde kurtarıcı olarak görülüyorlar. İşte bundan dolayı Türkiye’de muhalefet yoktur dedim ve diyorum. Söyleyin haksız mıyım? Bu tablodan hareketle Prof.Dr Ümit Özdağ hocanın yeni siyasi arayışını ve parti kurma projesini değerli buluyorum. Önemli görüyorum. Ümit hocayı Habertürk’te izledim. Hedefim MHP ve AKP tabanından oy almak deyince işte bu dedim ki var olan muhalefetin hiçbiri bunu yapmıyor yapamıyor. HDP medyası ve yazarlarının konsolüne giren Meral Akşener feministlik ve biraz da hümanistlik yaparak CHP’nin altını oyuyor. Ondan oy çekiyor. Oysa bizim beklentimiz Meral Akşener’in Milliyetçi Muhafazakâr tabanı sarsıp AKP ve MHP’de büyük kopuşlar yaratmasıydı. Meral Hanım bu işi Ali Babacan ve Davutoğlu’na diyerek aslında yetersizliğini ve acziyetini ortaya koydu. Babacan ve Davutoğlu AKP’yi sarsamaz. AKP’den büyük bir kitle koparamaz. Zira bu iki isim AKP’nin suç ortaklarıdır.

AKP ile MHP tabanlarına hitap eden bir parti yoktur. Dolayısıyla Ümit Özdağ’ın başlattığı hareket bu bakımdan önemli ve değerlidir. Zira Ümit hoca hem an itibariyle siyasi arenada olan sözde liderler gibi boş teneke değildir. Yani çok donanımlı hem de iddialı ve inançlı bir isim. Evet Tayyip, Bahçeli ve Meral Akşener gibi başkalarını yazdıklarını camdan okuyarak siyaset yapmıyor. Devleti ve Türk Milleti’ni insanımızı tanıyor biliyor.”

Editör: TE Bilişim