Silahlı saldırıda hayatını kaybeden kız öğrencinin yaklaşık bir ay önce kendinen ait twitter hesabından "gizli bir sapığım var sokağa çıkmaya korkuyorum" şeklinde paylaşım yaptığı öğrenildi.

Olay, Pendik Güzelyalı Tren İstasyonu önündeki Bağdat Caddesi’nde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, yanındaki pompalı tüfekle birlikte arkadaşının otomobiliyle istasyonun yanına gelen 21 yaşındaki Mustafa Yetgin, burada okuldan çıkıp evine gitmekte olan Helin Palandöken (17), C.Y(17) ve D.M(18)’nin önünü kesti.

3 KİŞİYİ YARALADI

Saldırgan, pompalı tüfek ile C.Y. ve D.M’yi bacağından, genç kızı da karından vurdu. Daha sonra istasyonun yaklaşık 500 metre yakınında bulunan İstanbul Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kaçtı.

İNTİHARA KALKIŞTI

Okulun yangın merdivenine çıkan saldırgan yanındaki bıçak ile bileklerini keserek intihar girişiminde bulundu. Okul etrafında görevli olan ‘Mobil Okul Timi’ (MOT) polisleri saldırganı olayda kullandığı pompalı tüfek ve bileklerini kestiği bıçak ile yakalayarak gözaltına aldı. Saldırgan ve yaralılar ambulanslar ile Marmara Eğitim ve Araştırma hastanesine götürüldü. Karnından yaralanan Helin Palandöken ise, olay yerinde hayatını kaybetti.

Polisler çevrede güvenlik önlemi alırken, tren istasyonunun bulunduğu Bağdat Caddesi trafiğe kapatıldı.

Pompalı tüfekle yaralanan 2 öğrencinin hastanede tedavisi sürerken, saldırgan polisler tarafından ifadesi alınmak üzere Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü.

Olay yeri inceleme ekipleri bölgede yaklaşık 1,5 saat çalışma yaptı. İnceleme sırasında hayatını kaybeden genç kızın arkadaşları ve akrabaları olay yerine gelerek gözyaşı döktüler. Ceset savcı incelemesinin ardından önce Marmara Eğitim Ve Araştırma Hastanesi ardından adli tıpa götürüldü.

SAPIĞIM VAR, SOKAĞA ÇIKMAYA KORKUYORUM’

Öte yandan, olayda öldürülen Helin Palandöken’in sosyal medya hesabında kendisini takip eden bir kişi olduğuna dair paylaştığı mesaj ortaya çıktı. Mesajda “Sokağa çıkmaya korkuyorum” ifadeleri yer alıyor.

POLİS SORGUSUNDA KONUŞMADI

Adliyeye sevk edilen Mustafa Yetgin, poliste susma hakkını kullandı. İntihar etmek isterken MOT timleri tarafından yakalanıp hastaneye götürülen ve tedavisinin ardından Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği'ne götürülerek sorgulanan Yetgin soruları cevapsız bıraktı.

Polis yaptığı araştırmada, Yetgin'in olaydan 3 gün önce pompalı tüfeği Tuzla’da bir av bayisinden olayı gerçekleştirmek için aldığını belirledi. Yetgin'i olay yerine getiren H.C. de polis tarafından gözaltına alındı. Polisin çelik yelek giydirdiği Mustafa Yetgin ile H.C. sabah adliyeye çıkarıldı.

TUTUKLANDI

Helin'i katleden Mustafa Yetkin 'kasten adam öldürmek' suçundan tutuklandı.

Helin Palandöken ile aynı okulda okuyan öğrenciler, genç kızın cenazesine katılmak için geldikleri Aydınlı Cemevi'nde saldırının detaylarını anlattı. 
Bir öğrenci, "Merdivenden iniyorduk. Patlama sesi duyduk. Torpil sandık. Sonra baktım. Helin gözlerini kapatmış, 'yapma' diyordu. Şahıs Helin'in karnına ateş açtı. Cemil de yaralandı. Daha sonra havaya ateş açtı" dedi. Başka bir öğrenci de, "Silah sesi duydum. İlk Cemil'e sıktı. Ondan sonra Helin'e ateş açtı. Yere düştüğünü gördüm" dedi.

Öte yandan saldırıda hayatını kaybeden Helin Palandöken için Aydınlı Cemevi'nde tören düzenlenecek. Genç kızın çok sayıda arkadaşı cenaze törenine katılmak için cemevi önüne geldi. Arkadaşlarının gözyaşı döktüğü görüldü.

Editör: TE Bilişim