Yılmaz, "Hilmi Bilgin'e vereceğiniz destek, kıyamet günü beraat belgelerinizden biri olacak." ifadelerini kullandı.

HİLMİ BİLGİN'DEN DOLAYLI REDDİYE

Bu açıklama sosyal medyada ve basında bomba etkisi yaratırken Ak Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin'in konuya sessiz kalması gözlerden kaçmadı.

Bilgin'in Twitter hesabında konuyla ilgili ne bir destek ne de bir reddetme vurgusu olmamamsı "İstemem yan cebime koy" algısı oluşturdu.

 Hilmi Bilgin'in konu ile ilgili açıklaması merakla bekleniyor.

İSMET YILMAZ KENDİNİ SAVUNDU

İsmet Yılmaz’dan sosyal medyada tepkilere neden olan bu sözleri için açıklama geldi. İnternethaber’e konuşan İsmet Yılmaz, sözlerinin çarpıtıldığını belirterek şunları söyledi:

"EMANETİ EHLİNE VERİN DİYORUZ"

“Biz emaneti ehline verin, diyoruz. O zaman doğru bir iş yapmış olursunuz.  Bir hayra vesile olan onu yapmış gibidir. Bu aday halk için hizmet ettiğinde onun yapacağı hizmetlere vesile olacak, onun yapacağı hayırlardan size de pay düşecektir demek istedik. Biz belediye başkanlarını ayrım yapmaksızın halka hizmet götürsün diye seçiyoruz. Onlar hizmet götürdüğü zaman o hizmette sizler de ortak olacaksanız demek istiyoruz. 

"72 millete bir nazarla bakmayan halka müderris olsa hakikate asidir”. Biz hiçbir zaman halka ayrımcılık yapmadık. Biz adayımız Hilmi Bilgin’e güveniyoruz ve yerel yönetimdeki hizmetlerin onun vesilesiyle geleceğine inanıyoruz. Ve onun yapacağı hayırlardan size de pay düşecektir diyoruz. Biz halkımızın istemediği hiçbir şeyi yapmayız”.

“Mahşerde beraat olacaktır” ifadesini sorduğumuz İsmet Yılmaz; “Bir kış günü dışarıda bulunan hayvanlara bir kap yemek vermek, yoksulu doyurmak sadakadır ve mahşerde insanın karşısına yaptığı bu iyilikler gelecektir. Bunun gibi, yapılan hizmetlere, iyiliklere vesile olmanın da aynı şekilde olacağı kastedilmiştir. Biz iyilikten, güzellikten başka bir şey düşünmeyiz” dedi.

ABDURRAHMAN DİLİPAK'TAN İSMET YILMAZ AÇIKLAMASI

AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Sivas Belediye başkan Adayı olan Hilmi Bilgin'e oy isterken "AK Parti'ye oy vermek kıyamet günü kurtuluş belgeniz olur" demişti. Yılmaz'ın bu sözleri Dilipak tarafından "komplo" olarak yorumlandı.

"O TWEET'İ SİL"
Dilipak söz konusu açıklamaları İsmet Yılmaz tarafından atılan tweetler zannedince sosyal medya hesabından eleştirilerde bulundu.

Dilipak "İsmet Yılmaz o twitini silse iyi eder. Herkes için bu dünyada ne yaparsanız yapın öbür tarafta karşılığı vardır. Oy ver manevi Berat al diye bir şey olmaz" dedi.

Editör: TE Bilişim