Ahmet Vefik Alp, mektubunda Kalamışta yıktırdığı evinin son durumu hakkında bilgi vererek hırsız yakaladığını ama Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’müzün acz içinde olduğunu söyledi.

Ahmet Vefik Alp “Bir tatlı vandalizm almaya geldik ahhh Kalamış’tan…!” diye başladığı mektuba şöyle devam etti

“İçişleri Bakanımız Sn Soylu ya Kutlu Bayramlar diler ve duyururuz…

Alp Apartmanı İnşaatı İstanbul, Kadıköy, Kalamış 1 ayda 5 tecavüz, Vandalizm ve hırsızlık…!

70 yıldır ailece sahibi bulunduğumuz İstanbul, Kadıköy,Fener-Kalamış Caddesi Alp Apartmanı için deprem riski nedeniyle yeni inşaat ruhsatı almış ve yaklaşık bir ay evvel mevcut yapıyı yıkarak sahayı inşaata hazır hale getirmiş bulunuyoruz.

Malumlarınız, Kalamış-Fener Caddesi meşhur Bağdat Caddesi’nin sahil tarafından gidiş yönü olup ülkenin en mutena bölgesidir. Ünlü üstadın ‘’Bir tatlı huzur almaya geldikahhhhKalamış’tan’’ şarkısı hepimizin yakından tanıdığı namelerdir.

Binayı boşaltmaya başladığımız andan itibaren yapıda ve daha sonra alanı güvene alan metal koruma çitlerinde sürekli tecavüz, vandalizmve hırsızlık eylemleri yaşanmaktadır.

En başta, yapı henüz ayakta iken camları kırarak çatıya çıkan şüpheli çatı kurşunlarını sökmeye başlamış, ani refleksimizle yakalanarak adalete teslim edilmiştir.

Daha önce iki kez Kadıköy İskele Polis Merkezi’ne yazılışikayette bulunulmuş, ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü web sitesine yazılmış ve 155 polis çağrı numarasına defalarca ihbar yapılmıştır.

Son olarak bir kamyonet gelerek metal saçtan imal koruma çitlerini ve posta kutumuzu yükleyerek götürmüştür. Israrlı aramalarımız neticesinde projeden sorumlu çalışanımız ve vekilim Mimar yeniden Kadıköy İskele Polis Merkezi’ne davet edilmiş, ancak burada vekilimize bir takım zorluklar çıkarıldığı tarafıma raporlanmıştır.

Kalamış’ta ana arterdeki bu yerimiz hiç şüphesiz Türkiye’mizin en seçkin noktasıdır.

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün acz içinde bulunduğu, güvenliği tesis edemediği, can ve malımızın tehdit altında bulunduğu aşikardır.

Bu cihetle CIMER e başvuru yapılarak :

1-Arsamıza sistematik olarak tecavüz eden ve hırsızlık yapanvandalşüphelilerin yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını,

2-İlçe Emniyet Müdürlüğü nezdinde soruşturma açılarak varsa ihmali bulunan görevlilerin idari ve adli soruşturmasının yapılmasını,

3-Sn İstanbul Valisi ve İstanbul İl Emniyet Müdürü’nün bilgilendirilerek İstanbul genelindeki asayişi yeniden değerlendirmelerinin sağlanması, talebimiz olmuştur.

Sn. İçişleri Bakanı’mız Süleyman Soylu Beyefendiye saygıyla arz eder mübarek Kurban Bayramınızı kutlarız.

Emeritus Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp TMMOB(TR), AIA (USA), RIBA (TR) Yüksek Mühendis, Mimar,Kentbilimci"

Editör: TE Bilişim