Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamada Türk Birliklerinin, Rusya’nın iddia ettiği gibi yerlerinin haber verilmediğinin gerçek dışı olduğunu Rusya Federasyonu’nun sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine rağmen bu saldırının gerçekleştirildiğini aktardı.

İlk Atış

İlk atıştan sonra uyarı yapıldığını ve bu uyarıya rağmen saldırının devam ettiğini açıklayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yaralı almaya giden ambulansların bile vurulduğunu ifade etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıklamasında Türk Askeri birliklerinin yanında hiçbir silahlı grubun olmadığını sözlerine ekledi. Akar, 200’den fazla rejim hedefinin ise ağır ateş altında olduğunu duyurdu.

309 Esed askeri öldürüldü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bu atışlar sonucunda 309 Esed askerinin öldürüldüğünü, 5 helikopter, 23 tank, 10 zırhlı araç, 23 çeşitli cins ve çapta top ve obüs, 5 mühimmat kamyonu, bir SA-17, bir SA-22 hava savunma sistemi, 3 mühimmat deposu, 2 malzeme deposu, bir karargâh binasının yok edildiğini söyledi.

Rusya ne açıklama yapmıştı?

Rusya yaptığı ilk açıklamada ise ‘Rus Hava Kuvvetleri, Türk askerlerinin vurulduğu alanda operasyon düzenlemedi’ denildi. Öte yandan Türki,ye’nin bölgede asker olduğuna dair bilgi verilmediğini iddia eden Rusya, Suriyeli militanların İdlib’e saldırı düzenlediğini, açılan topçu ateşinde Türk askerlerinin de vurulduğunu ifade etti. ‘Türk askerleri de vurulan Suriyeli militanlarla beraberdi’ açıklamasını yapan Rusya, ‘Türkiye, Rus ordusunu Türk askerlerinin bölgedeki varlığına ilişkin bilgilendirmedi.’ dedi. Ayrıca ‘Türk askerlerinin orada olmaması gerekiyordu.’ denilerek ‘Rus uçakları, Türk askerlerinin bulunduğu bölgelere yönelik saldırı gerçekleştirmedi.’ Açıklaması yapıldı. Ayrıca açıklamada ‘Türkiye'nin kayıpları sonrası ateşkesi uygulamaya hazırız’ ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilişim