AK Parti grubu dünkü verdikleri ret oyuna karşı oluşan tepkiler nedeniyle bugün geri adım atarak önümüzdeki ay bu konuda bir komisyon kurulması için teklif sunacağını açıkladı. Bezci'nin AK Parti grubunun bu kararından sonra ne diyeceği ise merak konusu oldu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki “Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu” ile “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu” kurulması hakkında verilen önerinin AK Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedilmesi dünden bu yana Türkiye’nin gündeminde yer alıyor.  Komisyon kurulmasını reddeden AK Parti’li ve MHP’li üyeler özellikle sosyal medya üzerinden eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

AK PARTİ GERİ ADIM ATTI

AK Parti grubu dünkü uyuşturucu ile mücadele komisyonuna verdikleri ret oyuna karşı oluşan tepkiler nedeniyle açıklama yaparak geri adım attı. İBB Meclisi’nde konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “algı operasyonu” yapıldığını savunarak Mayıs ayında meclis gündemine İBB teşkilat yapısında değişiklik yaparak Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı kurulması teklifini sunacaklarını söyledi. Sosyal Hizmetler komisyonunun adını “Bağımlılıkla mücadele ve sosyal hizmetler” komisyonu olarak değiştirip bağımlılıkla mücadele için araştırma komisyonu kurulmasını önereceklerini açıkladı.

CHP’DEN TAM DESTEK

Göksu’nun konuşmasından sonra söz alan CHP Grubu Sözcüsü Tarık Balyalı, “İktidar değişikliği nelere kadirmiş. AK Parti bu algı operasyonunu kendine yapmıştır. Şimdi doğru noktaya geldiler. AK Parti’nin bu konudaki önerilerine tam destek vereceğiz. AK Parti bizi izlemeye devam etsin” dedi.

Konuşmaların ardından iki parti grubunun ortak noktada buluşmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da  “Günün sonunda aynı kanaatte olgunlaşılmış karşılıklı mütalaa sonucunda güzel bir netice oluşmuştur. Dün yapılan öneri belki farklı bir boyutta anlaşılmıştır. Bugün güzel bir izaha dönüşmüştür. Karşılıklı tartışma ve doğruyu bulma çabası netice verdi” diye konuştu.

BEZCİ TERS KÖŞE OLDU

AK Parti ve CHP gruplarının uyuşturucu ile mücadele komisyonu konusunda ortak noktada buluşması ve bu konuda kurulacak komisyonlara destek vereceklerini açıklaması akıllara ‘uyuşturucuyla mücadele komisyonu’ kurulsun teklifinde bulunan CHP’li üyelere akıllara durgunluk veren bir eleştiride bulunan  Prof. Dr. Bünyamin Bezci’yi getirdi.

Sakarya Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Bünyamin Bezci, A Haber'de katıldığı bir programda, verilen önerinin aslında uyuşturucuya özendirdiğini bu yüzden reddedilmesinin doğru olduğunu savunmuştu. Bezci, “Bu mesele bence basit bir ihtiyaç değil. Çok ciddi bir zihniyet farkı var. Şunu fark etmiyor CHP zihniyeti. Çıplak gerçeklik, politik kolektivizm tamam doğru ama uyuşturucu dediğiniz zaman teşvik ediyorsunuz, mücadele etmiyorsunuz” demişti.  Bezci’nin AK Parti grubununda komisyon kurma ve bunu meclis gündemine getirme kararı alması konusunda ne diyeceği ise merak konusu oldu.

Editör: TE Bilişim