İBB 23 Nisan Çocuk Bayramı adına 100 bin çocuğa çeşitli hediye paketleri göndermişti. Derginin bir sayfasında 4 dinden bahsediliyor. Bu dinler sırasıyla şu şekilde: İslamiyet, Hristiyanlık, Alevilik, Yahudilik.

Ekrem İmamoğlu, Aleviliği bir mezhep değil de bir din olarak ortaokul ve ilkokul çocuklarına anlatıyor.

Ancak bu kolinin içerisinde yer alan "Cumhuriyet ve Demokrasi" isimli kitapçık tartışma konusu oldu. 23 Nisan temasını içerdiği söylenen kitapçıktaki bazı çizimler ve içerik dikkati çekti. Kitapçığın "Din ve Vicdan Özgürlüğü" başlıklı sayfasında, din adamlarının görsellerine yer verildi. Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi din adamlarının yanına, "Alevi dedesi" de ilave edilerek, alevilik ayrı bir dinmiş gibi gösterildi.
 

Oradaki Allah lafzı mı?

Bir diğer dikkat çekici detay ise aynı fotoğraftaki, yahudiliği temsil eden kişinin altındaki işaret!

Bu işaret ilk bakışta keçeli kalem ile atılmış bir imza gibi ama dikkatli bakıp yan çevirdiğinizde ise Allah isminin oraya özenle çizilip yerleştirildiği görülüyor. 

Tunceli Munzur Üniversitesi Rektörü Durmuş Boztuğ'dan tepki

"Sn İmamoğlu tarafından dağıtılan broşürdeki bu durumu kınıyorum, protesto ediyorum ve düzeltiyorum: Alevilik İslamın içindedir; Allahın varlığını ve birliğini, Hz. Muhammed'in (sav) peygamberliğini ve Kuran-ı Kerim'in Resulullah efendimize(sav) indirilen Allahın kutsal kitabı olduğunu kabul eden ''Allah-Muhammed-Ali'' yoludur.''

Editör: TE Bilişim