Ekrem İmamoğlu'nun, AFAD'da düzenlenen toplantıya çağırılmaması, Yenikapı'daki "Tasarruf sergisi"nden, deprem önlemlerine kadar bir çok konuda Zeynel Lüle'nin sorularını yanıtladı.

Şükrü Küçükşahin, yılda 5 milyar TL tasarruf yapmayı öngördüklerini belirtti ve deprem konusunda da ‘Benim tanıdığım İmamoğlu devletin çağırdığı her davete gider, hem de deprem ve insan hakkı söz konusu” dedi.

ARAÇ TASARRUFU 115 KREŞ DEMEK

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Medya İlişkiler Koordinatörü olarak görev yapan Şükrü Küçükşahin, yılsonuna kadar araç tasarrufunun 1500 araca ulaşacağını, 5 yılda sadece araç tasarrufunun 300 milyona ulaşacağını belirtti. “Bu rakam 115 kreş anlamına geliyor” dedi.

Küçükşahin, deprem toplantısına davet konusundaki polemiğe de değinerek, “Tanıdığım Ekrem İmamoğlu herkesle işbirliği yapar, özellikle de devlet ve deprem konusu, hatta insanların yaşam hakkı söz konusu” dedi.

YILLIK 5 MİLYAR TASARRUF

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Medya İlişkiler danışmanlığını yürüten Küçükşahin, göreve geldiğinden beri ilk kez bir basına konuştu. Babıali TV’de “Zeynel Lüle Bildiriyor” programına konuk olan Küçükşahin, üç aydan beri 1,5-2 milyar TL tutarında bir tasarruf sağlandığını belirterek, “İsrafa son, tasarrufa öncelik” anlayışıyla yıllık 5 milyar TL tasarruf öngördüklerini belirtti.

DEPREM POLEMİĞİ

İBB Başkanı’nın deprem üzerinden polemik konusu yapılmasının son derece üzücü olduğunu belirten Şükrü Küçükşahin, yüzde 52,2 oyla seçilen Ekrem İmamoğlu’nun bazı kesimlerde hala yok sayılıyor olmasını da ‘düşündürücü’ olarak niteledi. “Benim tanıdığım Ekrem İmamoğlu, devlet bir davet yaparsa kesinlikle gider. Bu konu konuşulmamalı. 30 u okul dördü cami 300’ü aşkın bina zarar gördü. Asıl bu konuşulmalı” dedi. 

AFAD’DA DEĞİL  AKOM’DA TOPLANILMALIYDI

Küçükşahin, bugüne kadar kriz durumlarında böyle toplantıların AFAD’da değil, AKOM’da yapıldığını, AKOM’un çok güçlü verilere sahip,  refleksi güçlü olan bir kurum olduğunu, Valiler, Bakanlar ve tüm tarafların burada toplandığını söyledi. “Bu kurumu eski yönetimler gerçekleştirdi. İyi ki de yapmışlar” dedi. Toplanma alanlarının son derece yetersiz olduğunu belirten Küçükşahin, yeşil alan ve toplanma alanı haline getirileceğini belirtti ve eski yönetimin imar planında yapılan düzenlemeyle, “Muhtemelen AVM, Otopark ve bina” yapılacağını, şimdi bunun değiştirildiğini kaydetti.   Küçükşahin, “İddia ediyorum. İstanbul’da depreme en hazırlıklı kurum İBB olacaktır. Zaten dikkate alınması gereken bir numaralı kurum da İBB olmalıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim