İstanbul'da Esenler Otogarı tuvaletinin son hali paylaşım rekorları kırdı. İBB tarafından işletmesi devranılan Esenler Otogarı'nda tuvaletler elden geçirildi. Temizlenen tuvaletlerin ötesinde giriş ücretleri de yüzde 100 indirim ile 1 lira oldu.

İstanbul'da her sene pisliği ile ön plana çıkan ancak AKP'li belediye tarafından el bile sürülmeyen Esenler Otogarı'na CHP'li Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Pislikten içeri dahi adım atılmayacak durumda olan tuvaletler için İBB işletmeyi devraldı. Yenilenen tuvaletlerin akabinde ücretlerde 1 lira oldu.

İBB El Attı

Ülkemizin en büyük işletmelerinden biri olan Esenler Otogarı, İstanbul'da kilit noktalardan biri olarak bilinmektedir. Son yıllarda özellikle pisliği, alt katlardaki güvensizliği ve döküntü görünümü ile korku saçan otogar son seçimlerden sonra İBB'nin çatısı altına girdi. Otogarda vatandaşlar tarafından en çok şikayet edilen yerlerden birisi de tuvaletlerdi. Pisliği ile şoföründen yolcusuna kadar bu durumdan şikayet eden vatandaşların imdadına CHP'li belediye yetişti.

Daha öncesinde 2 lira olan otogarın tuvaletlerine yüzde 100 indirim yapılarak fiyat 1 liraya kadar çekildi. Tuvaletlere daha önceki gibi turnike sistemi de koyuldu. Vatandaşlar sosyal medya üzerinden Esenler Otogarı'nın son halini paylaşarak Ekrem İmamoğlu'na da teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim