İstanbul’un yeni taksi sistemi, bugün Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nün (UKOME) gündemine geldi. UKOME toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlık yaptı.

İBB'nin yeni taksi projesi teklifi Bakanlık ve Valilik temsilcilerinin ret vermesi nedeniyle oy çokluğuyla reddedildi.

Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul'un talebi olan yeni taksi sistemi, talimatlarla verdirilen oylarla UKOME'de reddedildi. Bu ret kararı teklifin tekrar gelmesine mani değil. 16 milyon İstanbullu’ya ve binlerce taksi sürücüsü esnafımıza verdiğimiz sözün takipçisiyiz. Doğru, er geç karşılığını bulur” dedi.

İmamoğlu’nun ardından ise İBB Sözcüsü Murat Ongun İmamoğlu’nun konuşmasından bölümler paylaşarak sert açıklamalar yaptı.

Ongun paylaşımlarında, “Bu işten rant elde edenlerin değil İstanbullunun ve taksi emekçisinin hakkını koruyacağız. İstanbul'a getirmek istediğimiz yeni ve kaliteli taksi sistemi, UKOME'de talimatla verilen oylarla reddedildi. Bu konudaki mücadelemiz devam edecek” dedi.

“Birlikte Başaracağız” etiketini kullanan Ongun devamında ise “İstanbul'da ağalık, paşalık, akrabalık, hemşehrilik... dönemi bitti, 16 milyon vatandaş artık eşit. Bugün yeni taksi sistemine talimatla karşı çıkan UKOME'de olduğu gibi her yerde bunu savunacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim