Bahaddin Yetkin’in atanmasıyla ilgili asıl tartışma Twitter hesabında yaptığı paylaşımlar nedeniyle yaşanmıştı.

Yetkin’in geçmişte sosyal medya hesabında Ayasofya Müzesi’nin cami olarak ibadete açılması için yapılan sosyal medya kampanyasına destek verdiği, Cübbeli Ahmet Hoca ve İsmailağa cemaatinin önemli isimlerinin paylaşımlarını düzenli aralıklarla beğendiği, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener’e hakaretler içeren videoları beğendiği, İstanbul’daki 8 Mart Kadınlar Günü kutlamalarına katılan kadınların ezanın ıslıklandığı iddia eden videoları paylaştığı ortaya çıkmıştı.

Yetkin söz konusu paylaşımlarının çoğunu sildi ancak beğenilerini kaldırmamıştı. Tepkiler devam edince de sosyal medya hesaplarını kapatmıştı.

İSBAK Genel Müdürü tepkiler sonrası istifa etti

Yetkin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada istifa kararını duyurduktan sonra, "Mevlam hayırlara vesile etsin" demişti.

İSTAÇ GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞINA, AK PARTİLİ ESKİ MECLİS ÜYESİ EYYÜP DEMİRHAN'I ATANDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, MHP'den üç dönem Gümüşhane Belediye Başkanlığı yapan, daha sonra İYİ Parti'ye geçen Mustafa Canlı'yı, İSTAÇ'a genel müdür olarak atadı.

Mustafa Canlı’nın yardımcılarından biri de AK Parti Beylikdüzü eski meclis üyesi Eyyüp Demirhan.

Demirhan’ın genel müdür yardımcısı olarak atanmasında bir sıkıntı olmamakla birlikte, yine sosyal medya hesapları ve paylaşımların can sıkıcı olması.

Eyyüp Demirhan, İmamoğlu’nun seçimi kazanmasından sonra yapılan bir çok olumsuz paylaşımı beğenerek ve retweetleyerek o hesaplara destek olduğu gözlendi.

CAN SIKICI İDDİALAR

Öte yandan İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun ihaleleri takip etmesi için daha önceden tanıdığı AK Parti Beylikdüzü eski meclis üyesi Eyyüp Demirhan’ı İSTAÇ genel müdürü Mustafa Canlı’nın yanına yerleştirdiği ve Genel müdür yardımcısı yaptırdığı iddia ediliyor.

AK Parti Beylikdüzü eski meclis üyesi Eyyüp Demirhan

http://istac.istanbul/tr/kurumsal/organizasyon-semasi

Editör: TE Bilişim