Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Biz kendi dinimizi anlatacak, öğretecek imkanlara da sahibiz; kendi öğrencilerimizi, okullarımızı destekleyecek imkanlara da sahibiz. Artık Balkanlar’da da FETÖ döneminin kapanması gerekiyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Balkanların Geleceği İçin Stratejik Düşünme Çalıştayı”na katıldı. Burada bir konuşma yapan Kalın, Balkanlar’da ve diğer ülkelerde FETÖ döneminin kapanması gerektiğine dikkat çekerek, “Son yıllarda da gördüğümüz gibi Türkiye’de 15 Temmuz darbesiyle de gördüğümüz gibi FETÖ terör örgütü aslında DEAŞ terör örgütünden daha az tehlikeli bir örgüt değildir. Dinimizin lekelenmesi, dini inancın tahrik edilmesi noktasında FETÖ’nün dinimize verdiği zarar DEAŞ’ın verdiği zarardan daha az değildir. Bir takım saçma sapan inançlardan hareketle bir kişinin gaipten aldığı haberlere binaen, gördüğü rüyalar gerekçe gösterilerek ortaya nasıl sapık, batıl bir inanç sisteminin konduğunu hep birlikte gördük. Bunun Türkiye’de yargı darbesinden sonra fiili olarak askeri bir darbeye dahi dönüşebildiğini 15 Temmuz’da bu topraklarda yaşadık. Bunlar, bu davalarından bütünüyle vazgeçmiş değillerdir. Dolayısıyla FETÖ sadece Türkiye için değil, bulunduğu her yerde herkes için bir tehlikedir, tehdittir. Bunu özellikle Balkanlar’daki kardeşlerimizin çok iyi, açık ve net görmeleri gerekir. Bunlar, dini hizmet, diyalog, kardeşlik, merhamet kelimelerinin arkasına sığınarak büyük bir ihanet hareketi başlattılar ve derinden derine İslam’ın temellerini sarsacak sapıklıklara imza attılar. Balkanlar’da geçmiş 20-25 yıla dayanan bir yapılanmalarının olduğunu biliyorum. Zaman zaman sizlerin zor durumda kaldığınızı da biliyorum. Sadece Türkiye için değil, bulundukları her coğrafyada FETÖ terör örgütü bir tehdittir. Bugün de tehdittir, yarın da tehdittir. Dün Türkiye’de yaptıklarını bugün ve yarın sizin ülkelerinizde yapmaya teşebbüs edeceklerdir. Bunu sadece Balkanlar’da değil Afrika’da da yapmaya çalışacaklardır, Asya’da da yapmaya çalışacaklardır. Şu anda baktığınız zaman FETÖ terör örgütü sırtını kime dayamış, kimlerle iş tutarak Türkiye’yi, İslam dünyasını, Filistin davasını ve diğer konuları kötülemeye çalışıyor, kimlerle iş tutarak hangi ihanet şebekeleri, ilişkileri içerisinde olduğunu sizler de gördünüz. Dolayısıyla FETÖ ile mücadele konusunda bizim daha yakın iş birliği içerisinde olmamız gerekiyor. Bizim bunların ne himmetine ne de hizmetine ihtiyacımız yok. Biz kendi dinimizi anlatacak, öğretecek imkanlara da sahibiz; kendi öğrencilerimizi, okullarımızı destekleyecek imkanlara da sahibiz. Artık Balkanlar’da da FETÖ döneminin kapanması gerekiyor. Bunun için de bizim el birliğiyle çalışmak mecburiyetimiz var” dedi.

Balkanlar’daki çalışmalardan bahseden Kalın, birilerinin sadece Namazgah Camii’ni manşete çektiğini ve ‘Türkiye buralarda sadece cami yapıyor’ propagandası yaptığını söyledi. Kalın, “Bazılarının Türkiye’nin Balkanlar’daki etkisini arttırmasından rahatsızlık duyduğunu biliyorum. Türkiye’nin Balkanlar’daki derdi nüfuz elde etmek değil; barış, huzur ve güvenliği sağlamaktır. Biz bunu defalarca ispatladık. Bizim Balkanlar ile ilgili başka bir gündemimiz olsaydı Türkiye çok daha farklı angajmanlara girerdi. Girdiği ilişkilerinde son derece şeffaf, bütün tarafları eşit muhatap kabul eden bir yaklaşıma sahibiz. Türkiye olarak aslında dünya sisteminden de bunu talep ediyoruz, adalet ve eşitlik talep ediyoruz. Cumhurbaşkanımız ‘Dünya 5’ten büyüktür’ dediği zamanda bu dünya düzeninin adalet ve eşitlik üretmediğini, bu yüzden acil sorunlara çözüm bulunmadığını söylüyor. Çözüm nerede? Bu düzenin değişmesinde. Bunun için kurumlardan önce zihinlerin değişmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: iha