Ankara'da 30 Mayıs tarihinde gerçekleştireceği aday tanıtım toplantısına katılmak için gece saatlerinde Samsun'dan yola çıkan ve İYİ Parti heyetini taşıyan araç, Kırıkkale'de kaza yaptı. Samsun 2. sıra milletvekili adayı İbrahim Özyer'in oğlunun kullandığı araç, Balışeyh mevkiinde şarampole yuvarlanırken, kazada İYİ Parti İl Başkanı Ömer Süslü, milletvekili adayları İbrahim Özyer, Önder Fatih Şenol, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Recep Güleroğlu ve aracı kullanan İbrahim Özyer'in oğlu Alper Özyer yaralandı. Yaralanan ve Ankara Başkent Üniversitesi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi gören İbrahim Özyer, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İbrahim Özyer'in cenazesi dün Samsun'a getirildi. Bugün, İlkadım ilçesi Yeni Doğan Mahallesi'ndeki evinden alınan Özyer'in cenazesi son kez İYİ Parti İl Başkanlığı binası önüne getirildi. Partililerden helallik alınıp dua edildi. Buradaki törene İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener de katılarak taziyeleri kabul etti. Ardından İbrahim Özyer'in cenazesi, partililer tarafından törenin düzenleneceği Büyük Cami'ye omuzlarda taşındı. Akşener cami avlusunda İbrahim Özyer'in eşi Nursel Özyer ile oğulları Alper ve Ali Özyer'e başsağlığı dileğinde bulundu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile yan yana taziyeleri kabul eden Akşener, "İbrahim Özyer benim kardeşimdi. Milletvekili adıyımızdı Samsun'da. Elim bir trafik kazasında kaybettik. İçim yanıyor. Allah mekanını cennet etsin inşallah. Gördüğünüz gibi ben ailedenim. Arkadaşlarımla birlikte herkes taziyeleri kabul ediyoruz. İçim yanıyor" dedi.

Özyer'in naaşı Büyük Cami'ye getirildi. Kılınan cenaze namazının ardından İbrahim Özyer, aile kabristanlığına defnedildi.

Cenazeye, Samsun Valisi Osman Kaymak, MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin, AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Aynı kazada ağır yaralanan İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü'nün tedavisinin Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ettiği belirtildi.

Editör: TE Bilişim