Cenaze namazı öncesinde protesto edilen Kılıçdaroğlu'nun üzerine namazın ardından kalabalık bir grup yürüdü.

Yaşanan arbedede saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu'nun gözlüğü yüzünden düştü. Arbede sırasında birkaç kişinin Kılıçdaroğlu'na vurduğu görüldü. Korumaların müdahalesi ile Kılıçdaroğlu alandan çıkarıldı ve öfkeli gruptan uzaklaştırılarak aracıyla mahallede bulunan bir eve götürüldü. Güvenlik güçlerinin kontrolü sağlamasının ardından Kılıçdaroğlu, zırhlı araç ile tutulduğu evden çıkarıldı.

SOYLU'NUN O SÖZLERİ TEKRAR GÜNDEME GELDİ

Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun "Valilere talimat verdim; CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye. Bu kadar basit" ifadelerini kullandığı görüntüler tekrar gündeme geldi.Soylu, 28 Haziran 2018’de Esenyurt’ta gerçekleştirdiği bir konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:"Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; ' CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar"

"SOYLU İSTİFA" TÜRKİYE GÜNDEMİNDE

Süleyman Soylu'nun söz konusu açıklamaları Twitter'da çok sayıda kişi tarafından paylaşılırken  #Soyluistifa etiketi Türkiye gündeminde 3. sıraya yerleşti.  
 

Editör: TE Bilişim