Koronavirüs salgınından dolayı 16 Mart 2020 tarihli İçişleri Bakanlığı talimatı doğrultusunda yayınlanan bir genelgeyle tiyatro, kafe, sinema salonları ve kahvehanelerin faaliyete kapatıldığı açıklandı.

İçişleri Bakanlığınca, 81 ilin valiliğine 16 Mart 2020 Pazartesi tarihli bir genelge gönderdi. Bu genelge doğrultusunda koronavirüs salgınından dolayı tiyatro, kafe, sinema salonları ve kahvehanelerin faaliyetleri durdurulduğu ve kapatıldığı belirtildi.

Genelgenin bugün 16 Mart gecesinde saat 00.00 itibarı ile geçerli olacağı kaydedildi. Buna göre; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları,her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine askıya alındı.

Editör: TE Bilişim