IDEF 2025: İstanbul'da savunma sanayii zirvesi başlıyor

IDEF 2025: İstanbul'da savunma sanayii zirvesi başlıyor
İstanbul'da yarın başlayacak olan IDEF 2025, 96 ülkeden 1400'den fazla firmayı ağırlayacak.

17'nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF), yarın İstanbul'da kapılarını açıyor. Türkiye'nin en büyük savunma sanayi etkinliği olarak bilinen IDEF, 27 Temmuz'a kadar sürecek. 96 ülkeden 1400'den fazla firmanın katılımıyla gerçekleşecek fuarda, kara, deniz, hava ve uzay sistemlerinden insansız araçlara kadar geniş bir yelpazede yenilikler sergilenecek.

İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek fuar, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığına bağlı Savunma Sanayii Başkanlığı desteğiyle ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın yönetimi altında organize ediliyor. Bu yıl 6 güne çıkarılan fuarın ilk 4 günü profesyonel ziyaretçiler için, son 2 günü ise halka açık olacak. Açılış töreni yarın IDEF Terminali'nde gerçekleştirilecek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı bekleniyor.

IDEF 2025 kapsamında, uluslararası işbirliklerine zemin hazırlayacak Network Summit gibi önemli etkinlikler de düzenlenecek. 900 yerli firma da dahil olmak üzere, 96 ülkeden 1400'den fazla firma fuarda stant açacak. Fuarda, kara, deniz, hava ve uzay savunma sistemleri, insansız araçlar, zırhlı platformlar ve modern silah sistemleri gibi geniş bir ürün yelpazesi yer alacak. Ayrıca, açık alanda kara ve hava araçları geçişi ile Ataköy Marina'da gemi ziyaretleri düzenlenecek. Simülatörler, yeni nesil SİHA'lar ve STM'nin milli hücumbot maketi de sergilenecek. Fuarda uçuş gösterileri de planlanıyor.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.