Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında 33 askerimizin şehit olduğu belirtildi. Hatay Valisi Rahmi Doğan ayrıca ağır yaralı askerlerimizin de bulunduğunu söyledi.

İdlib kırsalı bölgesinde rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında 33 askerimizin şehit olduğu ifade edildi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, ilk açıklamasında şehit askerlerimizin sayısının 33'ye yükseldiğini ve halen ağır yaralı askerlerin bulunduğunu söyledi. 

Daha önceki açıklamalarında da yaralı askerlerin Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiye'ye alındığını ifade eden Doğan, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar dileğinde bulundu. Doğan ayrıca hastanelerde tüm sağlık personelinin titizle çalıştığını belirterek herhangi bir şekilde yığılma olmamasının işleri daha da kolaylaştıracağından söz etti.

Erdoğan Bugün Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise sabah yaptığı açıklamasında 3 askerimizin İdlib'te şehit olduğunu duyurmuştu. AK Parti Siyaset Akademisi toplantısında açıklamalarda bulunan Erdoğan, İdlib'te 3 şehit verdiğimizi ancak rejim güçlerinin de kaybının oldukça fazla olduğunu ifade etmişti. En batısından en doğusuna kadar bu topraklarda huzur istediklerini belirten Erdoğan, Rusya ve İran'ın desteği olmadan Esed'in ayakta kalmasının münlün olmayacağını da belirtti.

Editör: TE Bilişim