Milli Savunma Bakanlığı Twitter hesabından bir açıklama yayınladı. Ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan Türk askerlerine hava saldırısı düzenlendiğini açıklayan MSB, saldırı sonucu iki askerin şehit iki askerin ise yaralandığı ayrıca 114 unsurunda etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Saldırı sonucu bölgedeki rejim hedeflerinin hemen ateş altına alındığını ve alınmaya devam edildiğinin altı çizilerek şu ifadelere yer verildi.

‘Hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, TSK ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için de acil şifalar dileriz. Unutulmamalıdır ki şehitlerimizin kanı hiçbir zaman yerde bırakılmamış, bundan sonra da bırakılmayacaktır.’

İdlib bölgesindeki şehit askerlerden Uzman Onbaşı Şükrü Elibol’un Samsun’daki baba ocağına ateş düştü. Hava saldırısı sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Şükrü Elibol eşinin 8 aylık hamile olduğu bildirildi.

. Hava saldırısı sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Şükrü Elibol’un iki yıl önce evlendiği ve Tekirdağ’a yerleştiği açıklandı.

Baba Fikri Elibol'un iki yıl önce vefat ettiği öğrenildi.

Samsun Valisi Osman Kaymak da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan Samsunlu hemşehrimiz Uzman Onbaşı Şükrü Elibol'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır, aziz milletimize başsağlığı dilerim.’ ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim