Haberi Milli Savunma Bakanlığı duyurdu. MSB yaptığı açıklamada, İdlib'de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen askerlerimiz, Esad’ın askerleri tarafından 03 Şubat 2020’de yoğun topçu ateşine maruz kaldıklarını, bunun neticesinde ise 4 askerimizin şehit olduğunu, 10 askerimizin yaralandığını, bu 10 askerden birinin ağır yaralı olduğu bildirildi.

MSB açıklamasına şunları ekledi, Tedbirlerin aldığının altı çizilerek, bölgedeki hedeflerin, yoğun ateş altına alındığı ve hedeflerin yok edildiği açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın saldırı ile ilgili olarak, Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Kalın, Şehitlere Allahtan rahmet dileyerek, Ailelerine sabır diledi. Yaralılara acil şifa dileyen Kalın, Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak, failler hesap verecektir diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Esad'ın 35 askerini öldürdük

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Esad’ın 35 askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna yolculuğu öncesi açıklama yaparak, Şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Alçak saldırı olarak nitelediği olayla ilgili olarak, F-162ların an itibariyle vuruşlarının devam ettiğini, Fırtına obüslerinin de onlara destek verdiğini, saldırıya misli ile cevap verildiğini söyledi.

35 rejim askeri öldürüldü

Erdoğan operasyonların devam ettiğini açıklayarak, İlk belirlemelerde Esad’ın 35 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Zamanlama manidar

Öte yandan saldırının Erdoğan’ın Ukrayna gezisi öncesi ve Türkiye'nin Ukrayna ordusu için 200 milyon lira finansal destek sağlayacağını duyurulmasından sonra yapılması, Türkiye’ye verilmek istenen bir göz dağı olarak algılandı.

Bu saldırının Rusya tarafından nasıl değerlendirileceği ise önümüzdeki günlerde netleşecek.

Editör: TE Bilişim