Görevden alınmasına Twitter’dan tepki gösteren Şenocak “Allah’ın(cc) ayetlerini okumaktan daha onurlu bir vazife ve bu yolda bedel ödemekten daha büyük bir şeref tanımıyorum.” dedi.

Şenocak taraftarları ise Diyanet’in görevden alma kararına “DiyanattenHiyanet” başlığı altında tepki gösterdi.  

Bunun üzerine Şenocak tarftarlarını itidale çağırarak “Bu hadise, kalem ve kelam zaferleriyle dolu tarihin akışı içerisinde küçük bir nokta bile değildir. Kardeşlerimi itidâle davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“SOHBETLERİ” TEPKİ ÇEKİYOR

Yaptığı “sohbetlerde” kullandığı ifadeler tepki çeken Şenocak ,Türkiye’nin gündemine en son babalara verdiği “öğütlerle” gelmişti. Bu “sohbetinde” Şenocak “Yani kızın şu sokaktan geçip de okula pantolonla giderken yüreğin parçalanıyor mu senin? 18 yaşında kaşını aldıran kızın üniversiteye giderken o halde, yüreğin parçalanmıyorsa vallahi kıyamet günü cehennem seni parçalayacak” demişti.

İHSAN ŞENOCAKNEDEN AÇIĞA ALINDI?

Çoğu kişi Şenocak'ın açığa alınmadan önce Diyanet İşleri Başkanlığı Samsun Aşıkkutlu Eğitim Merkezi Müdürü olduğunu bilmiyordu. Şenocak'ın ise neden açığa alındığı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Sosyal medyada bazı kullanıcılar ise Diyanet'in hiyanette bulunduğunu ileri sürdü.

İHSAN ŞENOCAK KİMDİR?

1974 yılında Samsun ’da dünyaya geldi. İlkokuldan sonra hafızlık yaptı. 1994’te Samsun İmam Hatip Lisesi’nden 99’da Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Okul yıllarında muhalled usulde İslâmî ilimler okudu.

2002’de Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi’ni bitirdi. 2004 yılında OMÜ İlahiyat Fakültesi İslâm Hukuku Anabilim Dalında “İslâm Hukuku’nda Taklit” konulu teziyle yüksek lisans yaptı. 

Aynı fakültede “İslâm Hukuku’nda Örfün Hükümlere Etkisi” adlı tezini tamamlayarak doktor oldu. Diyanet İşleri Başkanlığında farklı kademelerde görev yaptı.

1996 yılında Yedibeyza dergisini neşretti. 2005-2010 yılları arasında yayımlanan İnkişaf dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Milli Gazete ve Yeni Şafak’ta müstear isimle dizi ve düşünce yazıları yazdı.

2008’de TV5’de “köprü” programını hazırlayıp sundu. Ülke tv ve çeşitli kanallarda programlar yaptı. Müstear isimlerle farklı türlerde çok sayıda yazı kaleme aldı. Kurucusu olduğu ve kısa adı İFAM olan İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi’nde tefsir, hadis, fıkıh, akâid, usûl, nahiv, mantık, kavâid ve makâsıd gibi temel ve yardımcı ilimler okutmakta, ayrıca araştırma merkezindeki hocalarla birlikte aylık ilim, fikir ve hareket dergisi olan Hüküm Dergisi ’nin ve İFAM‘ın aylık olarak Arapça neşrettiği “ألمجلة الحميدية/el-Mecelletü’l-Hamidiyye” dergisinin genel yayın yönetmenliğini yapmaktadır.

Editör: TE Bilişim