Amerika Birleşik Devletleri'nde 2 gün önce gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinde Donald Trump ve Joe Biden arasındaki 'oy kavgası', 31 Mart 2019'da Türkiye'de yapılan yerel seçimlerde yaşanan olaylarla neredeyse aynı durum yaşanıyor.

ABD'li seçmenler Donald Trump ve Joe Biden arasındaki gerginliği şaşkınlık içerisinde takip ederken, durumu Türkiye'de takip eden yurttaşlar sosyal medyada 'biz buna alışığız' yorumlarında bulundu.

İşte iki ülkedeki seçimde yaşanan benzerlikler:

31 MART 2019 İSTANBUL YEREL SEÇİMLERİ

CHP: BİZ KAZANDIK

AKP: BİZ KAZANDIK

İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kimin kazandığı 31 Mart yerel seçim akşamının cevap bekleyen en kilit sorusu oldu. Her iki taraf da yaptığı açıklamalarda İstanbul'u kazandığını açıkladı. Binali Yıldırım'ın İstanbul'u kazandık açıklamasını yaptığı dakikalarda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kendilerindeki verilere göre, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da başkanlığı kazandığını ifade etti.

3 KASIM 2020 ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİ

DONALP TRUMP: SEÇİMİ BİZ KAZANDIK

BIDEN: HAYIR BİZ

ABD başkanlık seçimlerinde oy sayım işlemleri sürerken Donald Trump gazetecilerin karşısına geçerek bir açıklamada bulundu. Trump, "Büyük bir zafer hazırlığındayız. Doğrusu seçimi biz kazandık" dedi.

ABD başkanlık yarışının Demokrat başkan adayı Joe Biden ise "Başkanlığı kazanmak için gereken 270 delegeye ulaşacak kadar eyalet kazanıyoruz. Burada kazandığımızı ilan etmiyorum ama seçimin kazananının biz olacağına inanıyoruz.'' dedi.

SANDIKLARI TERK ETMEYİN

İMAMOĞLU: SANDIKLARI TERK ETMEYİN

JOE BIDEN: SANDIKLARI TERK ETMEYİN

Demokrat aday Joe Biden, ABD başkanlık seçimlerinde oyların sayıldığı esnada seçmenlerine 'Sandıkları terk etmeyin' çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilişim