Dua bilmeyen İlahiyat profesörü sosyal medyada günün konusu oldu. Çorum'daki bir iş yerinin açılışında dua etmek adına kürsüye çıkan Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek herkesi şaşkına çevirdi. Açılış duası bilmediğini söyleyen Şimşek, AKP'li bakanların kısa bir süre şaşkınlık yaşamasına sebebiyet verdi.

Çorum'daki bir iş yerinin açılışına katılan AK Partili Numan Kurtulmuş ve Meclis eski başkanlarından İsmail Kahraman, protokol esnasında dua okunması adına kürsüye çıkan Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek'in sözlerine akabinde ne söyleyeceklerini bilemediler. Açılış duası bilmediğini ifade eden Şimşek herkesi şaşkına çevirirken bu olay sosyal medyada büyük bir ses getirdi.

Dua Bilmediğini Söyledi

Şimşek, kürsüye çıkmasının ardından kısa bir süre bekledikten sonra açılış duasını bilmediğini ifade etti. Protokolde bulunan üyeler kısa bir şaşkınlığın ardından ne cevap vereceklerini bilemezken Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın devreye girerek kurdeleyi kesti ve iş yerinin açılışını gerçekleştirdi.

1968 senesinde Bayburt'ta dünyaya gelen Halil İbrahim Şimşek, lise öğrenimini İmam Hatip'de tamamladıktan sonra 1993 yılında İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisansını tamamlayan Şimşek, 2016-2019 yılları arasında 40/b kapsamında geçici görevle Bayburt Üniversitesi’nde öğretim üyesi ve rektör yardımcısı olarak atandı.

Editör: TE Bilişim