İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, korona salgını nedeniyle başlattıkları yarım kampanyası gerekçe gösterilerek hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. İmamoğlu, soruşturmanın diğer başkanlar için de açıldığını ifade etti.

İçişleri Bakanlığı'nın bloke kararının devam ettiğini hatırlatan İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Valiliğin yazdığı yazı da kara lekedir. Toplumun belediyeye yaptığı bağışın önünün bu şekilde kesilmesi utanç vericidir. O imzayı kim atmışsa utanmalı. Yanlış işlem görüyorsanız İBB Başkanı hakkında soruşturma açarsınız.  Ama vatandaşın bağışını bloke edemezsiniz. Kaldı ki hakkımızda bir soruşturma açıldı."

Sözcü'de yer alan habere göre İBB Başkanı, Bakanlık'tan inceleme yapmak üzere müfettiş geldiğini belirtirken sözlerine şöyle devam etti:

"Bağışla ilgili süreç hakkında soruşturma başlattı açtı İçişleri Bakanlığı. Bakanlıktan bir müfettiş geldi soruşturmayı yapıyor. Soruşturma yapabilirsiniz. Ama kalkıp vatandaşa ait bir parayı bankada bloke etmek çok aciz, çok zavallı bir tavırdır. Buna yukarıdan aşağı kim müdahale ettiyse, kim talimat verdiyse, kim imza atmışsa, o acizliğin o zavallılığın bir parçasıdır.

Geçen hafta cuma günü başlatıldı. Ankara'da da başlatıldığını duyduk. Muhtemelen kampanya düzenleyen diğer belediyelere de müfettiş gidecektir. Sadece bana açılmadı soruşturma."

Editör: TE Bilişim