İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sonuçlanan Gezi Parkı davası sonrasında açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan İmamoğlu, her zaman İstanbul'un yeşilini ve doğasını korumaya çalışanların yanında olacaklarını ifade etti.

Gezi Parkı eylemleri sonrasında ara verilen dava sonunda bitti. İş adamı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Memet Ali Alabora'nın da aralarında bulunduğu 16 sanık tüm suçlamalarından beraat etti.

Konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, her daim İstanbul'un yeşilini ve doğasını korumaya çalışanlar ile yan yana olacaklarının altını çizdi.

İmamoğlu'ndan Destek

İmamoğlu, Gezi Parkı davası sonunda sanıklar hakkında beraat kararı verilmesine çok sevinerek, adaletin zorda olsa yerini bulduğunu ve İstanbul'un yeşili ile doğasını korumaya çalışanların her zaman yanında olacağını ifade etti.

2013 senesinde Taksim'de Gezi Parkı'nda yaşanan eylemler sonunda iş adamı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Memet Ali Alabora'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanığa hapis cezası verilmiş ancak savcının FETÖ'cü çıkması sonunda davaya bir süre ara verilmişti.

Editör: TE Bilişim