Ülkücü Tavır Hayır Platformu kurucuları Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanları twitter hesabından yaptıkları ortak bir açıklama ile Referandum sonrasında “ortak mücadeleye devam” kararı aldıklarını duyurmalarının ardından, bildiride imzası olan eski Ocak Başkanı İrfan Özcan’dan açıklama geldi.

Özcan, yaptığı açıklamada söz konusu açıklamanın ve bildirinin bilgisi ve izni dışında yapıldığını ve bu açıklamanın altında imzasının olmadığını açıkladı.

İrfan Özcan’ın açıklaması şöyle:

“Değerli ülküdaşlarımın dikkatine.

Anayasa değişiklik oylaması çerçevesinde içinde oylamada milletimizin, inançlarımız doğrultusunda hayır oyu kullanması çalışması için eski ocak genel başkanları (10 kişi) bir araya geldik. Bir arkadaşımızın ülkücü platform ismi ile oluşturup etrafında faaliyet yürüttük.

Seçimin bitmesi ile benim için platform da bitti. 3 Mayıs’ta Ülkü Ocakları Genel Başkanları 9 kişi olarak toplanmış, kararlar almışlar. Bu kararlar benim de ismim yazılarak yayınlanmıştır.

Kesinlikle bu çalışma grubu ile alakam kalmamıştır. İznim alınmadan kaleme alınan kararlar benle alakasızdır.

İrfan Özcan.”


“ORTAK MÜCADELEYE DEVAM DEMİŞLERDİ”

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanları platformun Twitter hesabından yaptıkları bir açıklama ile ile 'mücadeleye devam' kararı aldıklarını duyurmuşlardı.

Platformun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şunları söylemişlerdi.

"16 Nisan referandumuyla ilgili bir araya gelmiş, aramızda fikir ve tavır birliği oluşturmuştuk. Hem kampanya sırasında gördüğümüz tablo ve destek, hem de siyasî hareketimizin bu birlikteliğe ihtiyacı dolayısıyla, bundan sonra yapılması gerekenleri görüşmek üzere Ankara’da toplandık.

Dün üzerimizde hangi sorumluluğu hissederek ülkümüz ve ülkemiz uğruna hiçbir görevden kaçınmadıysak, bugün de aynı sorumluluğu hissettiğimizin bilinmesini istiyor ve oybirliğiyle aldığımız kararları kamuoyuyla paylaşıyoruz:

1. 3.5.2017'de, referandum öncesi ortaya konan aynı ruh, kardeşlik, dayanışma duygusuyla ‘birlikte hareket’ konusunda ‘devam’ kararı alındı. Bu adımın 1944’ün 3 Mayıs’ındaki gibi bir heyecan ve uyanışa vesile olması dileğiyle, bu kararımızı Türk hisseden tüm gönüllere sevgi ve muhabbetlerimizle duyururuz.

 2- Referandum öncesinde ‘Ülkücü Tavır- Hayır’ olarak adlandırılan platformumuz ‘Ülkücü Tavır’ adıyla devam edecektir.

 3- Platformun 6 ay süreli dönem sözcüleri olacaktır ve Sayın Azmi Karamahmutoğlu ilk dönem sözcülüğüne oy birliğiyle seçilmiştir.

4-Platformumuz güncel siyasî ve sosyal olaylar karşısında, millî varlığımızın korunması, gelecek perspektifi ve gündem oluşturma çalışmaları yapacak, il seyahatleri, bilimsel çalışmaları organize, raporlar yayınlama, Türk milliyetçiliği çerçevesinde tavır geliştirme ve kamuoyunu aydınlatma gibi faaliyetlerde bulunacaktır.

Bilindiği üzere Ülkücüler, referandum kampanyasında üstün bir demokrasi sınavı vererek diğer siyasî akımlar için adeta rol model olmuşlardır. Önyargılar sonucu, totaliterlikle, adalet ve hukuka uzaklıkla, emre şartsız itaatle en çok itham edilen bir siyasî grup olan Ülkücüler, demokrasi, hür düşünce, hukuk ve adaletin korunması için hiçbir tabuya prim vermeden ‘birey olmanın ve aklın gereğini' kamuoyuna göstermiştir.

Ülkücü hareket ispatladığı rüştüyle dün olduğu gibi yarın da teminat niteliğini koruduğunu tekrar tekrar belgelemiştir. Bizler, ülkemizde en çok aşınan kavramlar olan millî kimlik, adalet ve bir arada yaşama duygusunu yeniden ihya etmek ve bin yıldır sürdürdüğümüz tutunma kavgamızı demokrasi, hürriyet, hukuk ve hür düşünce temelinde daha da pekiştirmek için üzerimize düşen sorumluluk neyi emrediyorsa onu yapmaya kararlıyız.”

Yapılan bu açıklamanın ardından Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı İrfan Özcan’ın yaptığı bu açıklama Ülkücü Camiaya bomba gibi düştü. Özcan’ın izni ve bilgisi olmadan açıklamanın altına imzasının konulması da hayretle karşılandı.


 

Editör: TE Bilişim