Türkiye'de koronavirüs nedeniyle iş yerlerinin ve marketlerin kapatılacağı iddiası sosyal medyada yayıldı. Yayınlanan bir belge herkesin aklını karıştırırken marketlerin ve iş yerlerinin kapatılacağı iddiaları sonrasında Sağlık Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.

Çin'den tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını ülkemizi de vurdu. Salgın nedeniyle ülke genelinde gerekli tüm önlemler alınırken yurt dışından gelenler karantina alınmaya başlandı. Bununla beraber eğitime ara verilirken spor müsabakaları seyircisiz oynatılırken eğlence mekanlarında faaliyetlerde tamamen durduruldu.

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Semih Korkut adına düzenlenen sahte bir belge sosyal medyada gündeme oturdu. Belgede eczaneler ve hastaneler haricinde kalan tüm iş yerlerinin kapatılacağı iddiası gündeme damgasını vurdu.

Bununla beraber yayınlanan sahte belgede marketlerin kapatılacağı ve haftada sadece 3 gün açık kalacağı ifade edilmesi dikkatlerden kaçmadı. Sahte belgelerin henüz kim tarafından yayınlandığı kesinlik kazanmazken iddialara yalanlama gelmesinin akabinde hemen soruşturma takibi başlatıldı.

Editör: TE Bilişim