İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Hamza Öztürk Habertürk televizyonunda canlı yayına katıldı.

Sorulan bir soru üzerine sert tepki veren Hamza Öztürk şu ifadeleri kullandı “Tatilde, otelde, piknikte, düğünde veya caminin avlusunda hiçbir çocuğum pandemiye veyahut da salgına yakalanması sıkıntı değil de en güvenli tedbir aldığımız okullarda,  servis araçlarında bulunması sakıncalı.

 Onun için bunu çok net bilmemiz lazım.

Sağlık kuruluna bakıyorsunuz diyor ki “bir sınıflar pazartesi salı okula gidecek,  Çarşamba dezenfekte yapılacak.  Perşembe cuma başka bir grup gidecek, cumartesi günü yine tedbirler alınacak keza arabalarımız da dezenfektandan maskeden hatta bazı çok titiz esnafımız ateş ölçere kadar her şeye aldı.

Bütün her şeye tedbiri almış bir kitleyi bir kenara bırakıp şöyle yapabilir miyiz,  diyebilir miyiz ki okullarda yüz yüze eğitim başlamadığı zaman çocukların evden dışarı çıkması yasaklanır. Bunu diyebilir miyiz veyahut da okulların açılmasına karşı çıkan hangi gruplar.

Kim karşı önce bunu tespit edeceğiz.

Şimdi birçok dedikodu var, ben siyaset yapmak istemiyorum.  Okul servisçisi 13 marttan beri evine ekmek götüremiyor.  Bu arada aracının muayenesini yaptırdı, trafik sigortasını yaptırdı, pandemi süresi zarfında servis şoförlerine herhangi bir ücret ödenmedi.  Bu da ayrı bir konu. Biz kiralama sözleşmesi yapıyoruz.  Bir sözleşmemiz var 9 ay zarfında bir çok daha karlı bir iş bulsak, daha iyi başka bir işe gidemeyiz. Okulla anlaşmamız lazım. Onun için kiralık anlaşması yapıyorsak servisi masrafları çıkıldıktan sonra esnaf kısmi bir ücret ödemeli başka türlü bizde ayakta kalamayız.”

Editör: TE Bilişim