3 madde de yoğunlaşan çağrıda, 10 yıl olan taşımacılık kartı süresinin 30 yıla çıkması, taşımacılık kartı satışının bir sisteme bağlanması ve LAA seri plakanın araç değişikliği yapılırken çekme belgesi ile yeniden kullanılabilmesi vurgulandı.

Özellikle servis hizmetine girmek isteyenlerin gelişi güzel değil de, UKOME marifetiyle, servisçilerin de temsilcilerinin bulunacağı bir kararla yapılması ve bu şekilde arz talep dengesinin sağlanması konusuna değinen İSAROD bu talebin kabul edilmesinin, esnaf açısında son derece önemli olduğu belirtildi.

İSAROD'UN ÇAĞRISI 

AK PARTİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN ADAYI SAYIN BİNALİ YILDIRIM BEYE ÇAĞRIMIZDIR

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası olarak 60000 kişilik servis sektörünün yükünü omuzlarımızda taşıyoruz. Sektörümüzde bazı gelişmeler olmakla birlikte istediğimiz noktaya henüz ulaşmadık.
Bizler, şahsınızın ulaşım sektöründeki tecrübenizi bilgi ve birikiminizi biliyor ve yıllardır yakından takip ediyoruz. Ulaştırma Bakanlığı döneminizde de sorunlarımız için size ve ekibinize sık sık gidip geldik. Danıştık, yardım istedik.
O dönemde bizden desteğinizi esirgememiştiniz.
Geldiğimiz süreçte de sizden yardım ve destek bekliyoruz.
Göreve gelmeden dahi bu acil taleplerimizin gerçekleşmesi noktasında irade koyabileceğinizi biliyoruz.

Taleplerimiz

1- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından alınacak bir kararla 10 yıl olan taşımacılık kartı süresinin 30 yıla çıkmasını istiyoruz.

2- 2018 Haziran ayından bu yana Büyükşehir Belediyesi taşımacılık kartı satışı yapmamaktadır. UKOME vasıtası ile sınırlandırma kararı alınması. .İhtiyaç olması halinde, sektör temsilcisi odamız ve diğer kurumlar ile istişare edilerek yeni bir talebin olup olmadığına karar verilmesi.

3- Araç satışında Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından tahsis edilen seri plakanın araç değişikliği yapılırken çekme belgesi ile yeniden kullanılabilmesinin sağlanması.

Sayın Binali Yıldırım Bey'in bu çağrımıza cevap vereceğini ve taşımacılık sektöründeki birikiminden gelen tecrübesiyle iradesini koyacağına olan inancımız tamdır.

İSTANBUL UMUM SERVİS ARACI İŞLETMECİLERİ ESNAF ODASI YÖNETİM VE DENETİM KURULU

ADINA BAŞKAN HAMZA ÖZTÜRK 

Kamuoyuna Saygılarımızla

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN ADAYI BİNALİ YILDIRIM'A ÇAĞRIYA CEVAP VERDİ

Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Sultangazi'de STK temsilcileriyle bir araya geldi. Programa Cumhur İttifakı Sultangazi Belediye Başkanı adayı Abdurrahman Dursun da katıldı. Yıldırım buradaki programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
Bir gazetecinin servisçiler odasının kendisine yaptığı çağrının sorulması üzerine Yıldırım, "Taleplerine baktım. İstanbul'da 60 binin üzerinde servis çeken esnafımız var. Bunlar İstanbul'un öğrencilerini, çalışanlarını her gün taşıyorlar, İstanbul'un yükünü taşıyorlar. Servisçilerimizin sorunlarına gereken ilgiyi, alakayı gösterdik bugüne kadar. Bundan sonra da göstereceğiz. Talepleri makul talepler. Özellikle taşımacılık kartının 10 yıldan 30 yıla çıkarılması talebi yerine getirilecek bir şey.
 Yeni kart alıp, servis hizmetine girmek isteyenlerin gelişi güzel değil de, UKOME marifetiyle, servisçilerin de temsilcilerinin bulunacağı bir kararla yapılması ve bu şekilde arz talep dengesinin sağlanmasını önemsiyoruz. Bu bakımdan konuyu Büyükşehir Belediye Başkanıyla görüşeceğim öncelikli olarak. Bu konuda yapılması gereken, alınması gereken kararların alınmasını sağlayacağız"
dedi.
 

Editör: TE Bilişim