Cuma Tekin 266 ve Murat Naci Coşar ise 592 Ahmet Özsoy 907 oy aldı.

3.433 kişinin oy kullandığı genel kurulda bin 648 oy alarak rakiplerine fark atan Hamza Öztürk yeniden başkan seçildi.

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD 7. Olağan Genel Kurulu 11 Şubat Pazar günü Ataşehir Ülker Arena Spor Salonunda 3 Bin 433 kişinin oy kullandığı seçimde Başkan Öztürk 1648 oy ile servisçi esnafının güvenini tazeledi.

Başkan Hamza Öztürk, Genel Kurulda Murat Naci Coşar, Ahmet Özsoy ve Cuma Tekin ile yarıştı.

2010 yılında İSAROD Başkanı seçilen Öztürk’ün öncelikli gündemi İstanbul’da plaka tahdidinin uygulanmasını sağlamak olacak.

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, 8 yıl önce esnaf ile beraber çıktıkları yolda önemli tecrübeler kazandığını belirterek "Demiştik ki, Avrupa yakasındaki şubelerimizin mülkü bizim olacak. şu an ki değeri milyonları bulan iki şubemiz oldu.

Demiştik ki, esnafımızın giderlerini azaltabilmek için akaryakıt, trafik, kasko sigortaları gibi kalemlerin indirimli alınmasını sağlayacağız. şu anda kasko,trafik sigortası ve en büyük akaryakıt firmalarından %7 indirim almalarını sağladık.

Demiştik ki,esnafımızın arıza veya kaza yapan araçlarının yerine kullanacağı 9 adet yedek araç alacağız . biz 13 adet yedek araç aldık.

Demiştik ki, esnafımızın birlik ve beraberliğini sağlayacak sosyal etkinlikler düzenleyeceğiz. göreve geldiğimiz ilk yıldan itibaren gerek piknik, gerek iftarlar, gerekse diğer toplantılar olmak üzere her türlü etkinliği yaptık.

Demiştik ki , bu kurumda israf etmenden de har vurup harman savurmadan da hizmet yapılır.ve bunu da yaptık. göreve geldiğimizde 565.000 tl ana borç faizi ile birlikte 885.000 tl ödedik. üyeden alacağımız yaklaşık 2.500.000 tl idi. şu anda ise 2 şubemizi odamıza kazandırdık. 13 yedek araç aldık. kasamızda yaklaşık 3 milyon lira var. aktif üyelerimizden de yaklaşık 9.300.000 lira alacağımız var.borçsa sıfır. bizlere emanet ettiğiniz sancağımızı yere düşürmedik. Allah’a şükürler olsun ki çok çok ilerlere taşıdık.

Demiştik ki,odanın saygınlığını kabullenirliğini tekrar kazandıracağız temsil hakkını da sonuna kadar kullanacağız. Bunu da yaptık.daha önceden ilçe yöneticilerinin bile ziyaret etmediği odamız belediye başkan adayları ,milletvekilleri hatta bakanlık düzeyindeki ziyaretçileri kabul etmiştir. esnafımızın sorunlarını dile getirme noktasında da devletin zirvesine kadar sesimizin ulaşması sağlanmıştır.

Demiştik ki , biz diğer adaylar gibi plaka tahdidi sözü vermiyoruz. ancak ne kadar çok çalışacağımızı herkes görecek. bu konudaki gayretimizi herkes de gördü. bazı yol kazaları olsa da bu işi nihayete erdirecek tek ekip biziz. ve bu konuda basamakları bazen birer, bazen ikişer ikişer çıkmaya hızla devam ediyoruz. birinci basamağımız yetki belgesi, ikinci basamağımız taşıt kartı, üçüncü basamağımız l serisi plakalarımız ve sonunda inşallah plaka tahdidi son hedefimiz olacaktır.. Gerçi bunu göremeyen başkan adayı arkadaşlarımız olsa da firmalar şirket sahipleri bu konunun farkına varmış idari mahkemelere davalar açmışlardır. İstedikleri kadar teneke desinler, istedikleri kadar boş vaat desinler, sonu olmayan rüya desinler, daha dün yetki belgesini taşıt kartını eleştirenler şimdi satış kartı danışma merkezleri kurarak bu işten nasıl nemalanırız gayreti içine girmişler. Bu konularda esnafın sırtından rant elde eden ve taşıt kartlarını ucuza kapatmaya, esnafı sömürmeye devam ediyorlar. "dedi.

Öztürk konuşmasında önümüzdeki dönemde yapacaklarına ilişkin ise şunları söyledi;

Ve şimdi diyoruz ki; üçüncü dönemimiz olan ustalık döneminde esnaf için olmazsa olmaz olan plaka tahdidinin artık İstanbul'da da uygulanmasını sağlayacağız. Daha önceden göstermiş olduğunuz teveccühü tekrar göstereceğinize inanıyor ve bu konuda başladığımız bu projeyi bitirmek için sizlerden destek istiyoruz.

Ve diyoruz ki: odamızın Avrupa ve Anadolu yakasında kendi mülkü olan iki şube daha açacağız.

Ve diyoruz ki: yedek araçlarımızın sayısını yirminin üzerine çıkaracağız.

Ve diyoruz ki: tek tip sözleşmeyle özellikle personel servisi çeken üyelerimize bir nefes aldırdığımız gibi bundan böyle personel fiyat tarifesinin de aktif hale gelmesini sağlayacağız.

Ve diyoruz ki ilk etapta taşıt kartlarının süresiz yapılmasını sağlayacağız ve yukarda belirttiğimiz gibi sonu da yıllardır özlemini çektiğimiz plaka tahdidi olacaktır.

Ve diyoruz ki esnafımızın büyük sıkıntılarından biri olan minibüs cinsi araçlarımıza otobüs vergi bandrolünü ödemesini üst kuruluşlarımızla görüşerek çözüme kavuşturacağız.

Ve diyoruz ki yine üst kuruluşlarımızla görüşerek hem esnafımıza hem de ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacak araç yaşları ile ilgili sorunumuzu çözüme kavuşturacağız."

Hamza Öztürk'ün yönetim kurulu ise şu isimlerden oluşuyor.

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri

Nafiz Dertsiz

Mahmut Türkgenç

Günhan Sınar

Murat Bozkurt

Yusuf Bıçak

Mehmet Nuri Şahin

Gökmen Savaşkurt

Recep Kaya

Mustafa Uğur

Hamit Ceylan

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri

Kerem Ali Ege

Hulusi Kaya Manisa

Bekir Tosun

Kadir Yiğiter

Fikret Turan

Tuncel Bozkurt

Muharrem Aygün

Cemil Yıldıran

Abdil Tosun

Erkan Ceylan

Engin Demirci

Denetim Kurulu Asil Üyeleri

Mehmet Kiriş

Hüseyin Göktürk

Ergün Uçak

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri

Gökçe Özçelik

Günhan Özdemir

Servet Korkut

Editör: TE Bilişim