İstanbul servisçilerinin tek yetkili kurumu olan İSAROD Başkanı ve Yönetim kurulu "Tahdit" için Ankara'ya yürüyerek gitme kararını almıştı.

İSAROD 11 Haziran 2018'de (Pazartesi) İSAROD Merkez bina önünde,saat 10:00'da yapılacak basın toplantısı sonrası yürüyüşe geçecek.

İstanbul servisçilerinin tam destek verdiği uyarı yürüyüşünün kaç gün süreceği bilinmezken İstanbul servisçilerinin tek yetkili kurumu olan İSAROD Başkanı Hamza Öztürk Habererk'e yaptığı açıklamada " İstanbul Servisçiler Odası Yönetim Kurulu olarak geçen hafta bir karar aldık. İstanbul'daki servisçilerin zor durumlarını duyurmak çözüm arama ve AK Partinin Büyükşehir Belediyesi'nin odamıza ve esnafımıza olan ilgisizliğini bir nebze olsun dile getirmek için farklı bir eylem yolu seçerek, yönetim kurulu ve katılabilecek esnafımızla birlikte Ankara'ya yürümeye karar verdik.

Onun için Pazartesi günü Allah nasip ederse saat 10:00'da katılabilen esnafımızla birlikte İSAROD Merkez binamızın önünde toplanıp 11:00'de hareket etmeyi planlıyoruz. İnşallah sesimizi gür bir şekilde duyuracak bir katılımla yola çıkacağız. Tüm meslektaşlarımı Pazartesi günü odamızın önüne bekliyoruz." dedi.

Öztürk şöyle devam etti "Şunu söylemek istiyorum kurum adına hiç bir siyasi partiye yakınlığımız veya uzaklığımız söz konusu değildir.

Biz haliyle Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı, Hükümet ve Adalet ve Kalkınma Partisi'ne ait olduğu için birçok sorunumuzun çözümü noktasında bu partiye talepte bulunmuştuk. Ama Ataşehir iftarımız da olduğu gibi, Cumhuriyet Halk Partisinde, Saadet Partisi'ni de İYİ Partiyi de Milliyetçi Hareket Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisini de odamızın tertip ettiği tüm organizasyonlara davet ettik.

Ataşehir'deki iftarımızı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter konumunda katılım yapmışlardır. Biz buradan katılım sağlayan sayın Genel Başkan Yardımcımıza ve Genel Sekreterimize, meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum.

Avrupa yakasındaki iftarımıza da Milliyetçi Hareket Partisi'nin milletvekilleri ve milletvekili adayları, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin milletvekilleri ve Sayın bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya katılmışlardır, oraya da katılım gösteren herkese, esnaflarımıza,Sayın bakanımıza ve milletvekillerimize ben teşekkür ediyorum.

Dün yapılan Avcılar'daki, Beylikdüzü'ndeki toplantıya katılmayışımızda, Cumhuriyet Halk Partisi'nden kurumumuza herhangi bir davet gelmemiştir, gelen davet Evren Turizm sahibi Hasan Hüseyin Türkeş tarafından esnafın adına gönderilen davettir. Bunun içinde kurumumuzun davet edilmediği hiçbir yere bugüne kadar gitmedik, bundan sonra da gitmeyi düşünmüyoruz.

Şunu da çok net bir şekilde söyleyeyim, geçen yıllarda referandum öncesi Sayın Kılıçdaroğlu'nun katıldığı Avcılar Hilton Oteli'nde yapılan toplantıya her türlü tepkiyi göze alarak soranlara da cevabını vererek, bu toplantıya katıldık ki o zaman İstanbul Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı tarafından davet edilmiştik. Bugün böyle bir davet gelmediği için bu toplantıya katılmadık. Hepinize saygılarımı sunuyorum. Pazartesi günü saat 10:00'da Oda merkez binamızın önünde bütün servis camiasını bekliyoruz. Teşekkür ederim" dedi.

Editör: TE Bilişim