Bölgede yaşayanlar ciltte kabarma, gözlerde kızarıklık, kaşınma, kusma ve öksürme gibi şikayetlerle hastaneye taşındı. Kızılhaç, semptomların 'güçlü bir kimyasal maddeyi' işaret ettiğini aktarıyor.

Musul'da köşeye sıkışan terör örgütü IŞİD, ilk kez kimyasal silah kullandı. Uluslararası Kızılhaç Örgütü, havan saldırısıyla atılan bomba nedeniyle 12 kişinin yaralandığını duyurdu.

Yaralılardan beşi çocuk, ikisi kadın. Hastanede tedavi altına alınan hastalarda ciltte kabarma, gözlerde kırmızılık, kaşınma, kusma ve öksürme gibi belirtiler saptandı.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü, yerel doktorlara tedavi desteği veriyor. CNN International, batı yakası operasyonunda terör örgütünden ilk kurtarılan yer olan Elbu Seyf köyündeki yaralıları ekrana getirdi. Hastaların çoğu Erbil yakınlarındaki Rozhava Hastanesi'nde.

Saldırının gerçekleştiği yere iki farklı havan saldırısı düzenlendi, ardından kötü bir kimyasal koku yayıldı. Kızılhaç Orta Doğu sorumlusu Robert Mardini, semptomların 'güçlü bir kimyasal maddeyi' işaret ettiğini söyledi.

17 Ekim'de başlayan büyük Musul operasyonuna savaş uçaklarıyla destek veren ABD, daha önce yaptığı açıklamada IŞİD'in sülfür veya hardal gazlarını kullanabileceğini belirtmişti.

Terör örgütü, 2014-2016 arasında Suriye ve Irak'ta en az 52 kez kimyasal silahla saldırı düzenledi. Bunların 19'u Musul çevresindeydi.

Editör: TE Bilişim