Çanakkale 'nin Ezine ilçesinde düzenlenen operasyonda 1.5 ton esrar ele geçirildi.
Bir ihbarı değerlendiren Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bugün saat 07.00 sıralarında, Tavaklı İskelesi'ne operasyon düzenledi. Operasyonda, bir kısmı denize atılmış, kalanı ise sahile indirilmiş toplam 73 paketten oluşan toplam 1.5 ton kubar esrara el konuldu. Esrar paketlerinin denizden zodyak bot ile getirildiği belirlendi. Ele geçirilen esrar Geyikli Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

ESRARLAR ZODYAK BOTLA GETİRİLMİŞ
Esrar paketlerinin bulunduğu yere yakın bir noktada ise olayda kullanıldığı sanılan bir zodyak bot tespit edildi. Bot jandarma tarafından bölgede muhafaza altına alındı. Olaya karıştığı tespit edilen ve eşkalleri belirlenen 3 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Olayla ilgili soruşturma sürerken, ele geçirilen esrarın zodyak botla Tavaklı İskelesi'ne getirildiği ve karaya çıkarıldığı, Türkiye'de piyasaya sürülmek üzere bir araca yüklenip yola çıkarılmak istenirken, operasyon düzenlenmesi nedeniyle şüphelilerin kaçtığı üzerinde durulduğu bildirildi.

1.5 TON ESRAR ZODYAK BOTLA GETİRİLMİŞ
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, bir ihbar üzerine düzenledikleri operasyonda ele geçirdiği 1.5 ton esrarın, denizden zodyak bot ile getirildiği belirlendi. Bir bölümü denize atılmış, kalanı sahile indirilmiş toplam 73 paketten oluşan 1.5 ton kubar esrara el konulup, Geyikli Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Esrar paketlerinin bulunduğu yere yakın bir noktada kaçakçılıkta kullanıldığı sanılan bir zodyak bot tespit edildi. Bot jandarma tarafından bölgede muhafaza altına alındı. Olaya karıştığı tespit edilen ve eşkalleri belirlenen 3 kişinin yakalanması ise için çalışma başlatıldı.
Ele geçirilen esrarın zodyak botla Tavaklı İskelesi'ne getirildiği ve karaya çıkarıldığı, Türkiye'de piyasaya sürülmek üzere bir araca yüklenip yola çıkarılmak istenirken, operasyon düzenlenmesi nedeniyle şüphelilerin kaçtığı üzerinde durulduğu bildirildi.

Kaynak: dha