İskenderun'daki yangına 'Mukavemet' gidiyor

İskenderun'daki yangına 'Mukavemet' gidiyor
Türkiye'nin doğalgaz çalışmaları için satın aldığı açık deniz destek gemisi Mukavemet, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İskenderun limanında başlayan ve depremin dördüncü gününde hala devam eden İskenderun Limanı'ndaki yangının söndürülmesi için desteğe gidiyor.

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli art arda gelen iki yıkıcı depremle sarsılırken, depremin yaralarını sarmak için seferber oldu. Depremin akabinde İskenderun limanında çıkan yangın ise 4. gününde hala söndürülemedi.

Türkiye’nin ilk acil müdahale gemisi Nene Hatun’un ardından, Karadeniz’deki doğalgaz çalışmaları için satın alınan Mukavemet adlı açık deniz destek gemisi de İskenderun Limanı’ndaki yangın söndürme çalışmalarına destek olmak amacıyla yola çıkıyor.

Dünya çapında derin su operasyonları için tasarlanan gemi arama ve kurtarmanın yanısıra Fi-Fi Class 1 sistemiyle yangın söndürme özelliğine de sahip. 100 metre uzunluğunda ve 21 metre genişliğindeki gemiyle 150 kişi de tahliye edilebiliyor.

İki kreyni bulunan gemide helikopter pisti de yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.