Gazeteci İsmail Saymaz, Yeni Şafak gazetesinde Bülent Orakoğlu'nun "Ergenekon’un yeni 1 numarası" başlığıyla yazdığı yazıya dikkat çekti. 

Saymaz, kapanmış olan FETÖ kumpası Ergenekon davasının “Bu örgüt gerçekten var ama Fetullahçılar sulandırdı” denilerek tekrar açılabileceğini ifade etti.

Saymaz'ın Twitter'dan yaptığı paylaşım şu şekilde:

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu, Yenişafak’taki köşesinde, Ergenekon’un yeni 1 numarasından söz ediyor. Bugün kapanmış olan Ergenekon Davası, “Bu örgüt gerçekten var ama Fetullahçılar sulandırdı” diyerek, yarın tekrar açılırsa hiç şaşırmam.

BÜLENT ORAKOĞLU: "İKİNCİ ERGENEKON DARBESİ Mİ GELİYOR?"

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, "İkinci Ergenekon darbesi mi geliyor?" başlıklı yazısında Ergenekon davasına ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.

İsmail Saymaz AKP'nin, Demirel'in üstünü neden çizdiğini anlattı

Orakoğlu'nun, yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Silivri’de Ergenekon davasına bakan FETÖ’cü mahkeme savcısının davanın önemli tanıklarına Ergenekon ismini hangi tarihte duydukları veya tespit ettikleri konusundaki zorlayıcı sorularının kumpasın açığa çıkmamasına yönelik olduğu aşikar. Zira Ergenekon isminin kumpas operasyonların başlatıldığı 2007 tarihinden önce bilenler Erol Müterrecimler gibi tevkif edilip susturulmuşlardı. Gazeteci Yetkin’in de tespit ettiği gibi Silivri’de FETÖ’cü savcı ve hakimler, 1950’li yıllarda kurulan Kontrgerilla veya Ergenekon yapısını 2006 yılında kurdukları yeni Ergenekon terör örgütü vasıtasıyla sulandırarak Türkiye’nin bu derin yapı ile hesaplaşması engellenmişti.

ERGENEKON'UN YENİ 1 NUMARASI

Bülent Orakoğlu, bugün yazdığı "Ergenekon’un yeni 1 numarası" başlıklı yazıda ise 'Türk Gladyosu'nu yazdı.

Orakoğlu yazısında, "Öncelikle Sovyet ve komünizm tehlikesine karşı iken daha sonra iç siyaseti kontrol amacına dönüşmüştür. 90’lı yılların başında yapısal bir değişiklikle üçlü bir teşkilata dönüşmüştür. Bir tanesi çok daha fazla insanın katılımı olan Yeşil Gladio, biri daha kısıtlı olan Sarı Gladio ve bir diğeri de sadece merkezi içeren ve hiç kimsenin hiçbir şekilde ulaşamayacağı en gizli olan Kırmızı Gladio…Bu yapıların tamamının yuları CIA ve Pentagon’un farklı birimlerinin kontrolündedir. Diğer önemi bir özellik de Gladyo A’dan B’ye veya C ye geçerken eski Gladyo unsurlarının tasfiye edilmesidir. Türkiye’de Gladyo A ile Gladyo B arasında yaşanan savaş ve mücadele aslında bu olması gerekir. Ancak Gladyo B (FETÖ)’nin GLADYO A’nın altında bir birim olduğu iddiaları da ciddi bir biçimde ortaya atılmaktadır. Bu nedenle Ergenekon Türkiye’de tekrar faaliyete geçti iddiaları sonunda 100 bin beyaz kuvvet (sivil unsurların değiştirildiği iddiaları) bana da gayri ciddi gelse de Türkiye’nin yarı milli olduğunu düşündüğüm bu derin yapıdan bir an önce kurtulması gerekir. Abuk sabuk Türkiye’ye meydan okumalar, azınlıkların üstelik devletin en üst katlarının darbe ile tehdit edilmeleri FETÖ ve PKK’nın aleni desteklenmelerinin hesabı bir an önce sorularak devlete meydan okuduklarını sanan bu yeni haşhaşilerin hak ettikleri ders verilmelidir." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim