Gazeteci İsmail Saymaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun neden istifa ettiğine yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Biz10'dan Zeynep Uzun'a konuşan Saymaz, istifadan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haberi olduğunu, Soylu'nun kararı sokağa çıkma yasağıyla ilgili tepkiler karşısında yalnız bırakıldığı için aldığını söyledi. 

İsmail Saymaz, şunları kaydetti:

"ERDOĞAN'A DANIŞMADAN KARAR ALINAMAZ"

"Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herhangi biri veya AKP'yi takip eden biri çok iyi bilir ki hiçbir karar Tayyip Erdoğan'a danışmadan alınamaz. Süleyman Soylu da zaten öyle bir siyasetçi değildir.

Dolayısıyla ben sokağa çıkma yasağına ilişkin kararın bir iki gün önce tasarlandığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne gittiğini ve onun onayıyla yayınlandığını düşünüyorum. Zaten Süleyman Soylu da canlı yayınlarda bunu söyledi."

"MHP, AKP'YE YAKIN MEDYA, BİLİM KURULU ELEŞTİRDİ"

"Ne olduysa bir gün sonra oldu. Kararı alan mekanizma sonuçları göremedi. İnsanların marketlere ve fırınlara gideceğini öngöremedi. Ve bu kadar eleştiri geleceği de öngörülemedi. MHP'li yöneticiler elendi, AKP'ye destek veren gazeteciler eleştirdi. Bilim Kurulu eleştirdi."

"TEK BAŞINA BIRAKILDIĞI İÇİN İSTİFA KARARI ALDI"

"Süleyman Soylu tüm bu yükü omuzlamak zorunda kaldı. Bence Süleyman Soylu müşterek alınan bu kararla baş başa bırakıldı ve tek başına bırakılmanın neden olduğu bir tepkisellikle istifasını hazırlayıp paylaştı."

Editör: TE Bilişim