Programa Özcan Yençeri, Mustafa Albayrak ve Ersan Ergür ve Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı katıldı.

Kimsenin söz kapma savaşına girmediği programda İsmail Türk yorumlarının yanı sıra sorduğu sorular ile programın seyir zevki zevk kattı.

Habererk Genel yayın yönetmeni İsmail Türk’ün Hacı Yakışıklı’ya sorduğu soru ve Yakışıklı’nın verdiği cevap tam anlamıyla göz doldurdu.

İsmail Türk, Hacı Yakışıklı’ya “HDP kapatılması ile ilgili Demokrat Parti, Büyük Birlik Partisi, Gelecek Partisi gidecek partisi DEVA Partisi bunlar ne diyorlar, ne düşünüyorlar.” şeklinde bir soru sordu.

Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı verdiği cevapta şunları söyledi “Ankara'da şöyle bir durum var Büyük Birlik Partisi kapatılmasını zaten en başından beri söylüyor. Biz Mustafa Destici bir röportajda yapmıştık dedi ki “HDP acaba oyları artar mı?” ve şunu söylemişti “Bir kahvehaneye basıyorsunuz, kumar oynatıyorlar. Ben bu kahvehaneyi kapatırsam, gider adam öbür tarafta kumar oynatır” diye oraya kapatmayacak mısınız? Örneğini vermişti. 

Büyük Birlik Partisi kapanmalı diyor.

Ak Parti prensip olarak parti kapatmadan ziyade şahısların cezalandırılması üzerinden gidiyor.

MHP, kesin ve net tavırlı.

DEVA Partisi ve Gelecek Partisi çok ilginç bir şekilde HDP’nin arkasında duruyor.

Yani DEVA ve Gelecek Partisi kesinlikle HDP'nin arkasında duruyor bu noktada.

İYİ Parti bu arada fezlekeler üzerinden HDP'nin arkasında duruyor.  Yani İYİ Parti  biz milliyetçi kökenliyiz  vesaire diyor ama İYİ Parti şu anda tamamen milliyetçiliği bırakmış vaziyette. HDP’ye fezlekelerde biz evet demeyeceğiz diyor.

Ahmet Şık’ın açıklamalarına çok ilginç bir şekilde mecliste olan partilerden Ak Parti, MHP ve BBP tepki gösterdi. Fakat İYİ Parti’den hiç kimse Ahmet Şık’a “Devleti yıkmak gerekir” dediği için tepki göstermedi. Oysa aynı kişiler “Yeniden Kuruluş Anayasası” açıklayan Cahit Özkan’a büyük tepki göstermişlerdi.

Bu açıdan DEVA ve Gelecek Partileri ve İYİ Parti de dahil olmak üzere şu anda HDP'nin arkasında sıralanmış durumdalar ve çok ilginçtir, Meral Akşener Eylül 2020’den bu yana “Selahattin Demirtaş’la kahvaltı yapacağım” dediği günden bu yana HDP ile ilgili hiçbir eleştiri yapamadığı gibi HDP'ye akıl veriyor.  “Siz başka Cumhurbaşkanı adayını farklı gösterin diyor” akıl veren bir akıl tutulması yaşıyor.” dedi.

Öte yandan İsmail Türk konu ilgili yaptığı açıklamada “DEVA Partisi Genel Başkan yardımcılarından yakın dostum Musa Malik Yıldırım,  Büyük Birlikte Partisi’nde birlikte çalışmıştık, istifa etti. Kendisini aradım “Niye istifa ettin” dedim.  Dedi ki “HDP kapatılsa yenisinin kurulmasına gerek yok. DEVA kuruldu zaten” dedi.” ifadelerini kullandı.

Hacı Yakışıklı şunları ekledi “Musa Malik Yıldırım’la yaptığımız röportaj Yeni Akit’te yayınlanmıştı. Musa beye “Siz bilmiyor muydunuz, bunların böyle olduğunu?” Cevap olarak “Başta demokrasi dediler, farklı yol dediler büyük vaatlerde bulundular, bizde girdik. Bir süre sonra baktım ki bunlar HDP ile işbirliği yapıyorlar. O yüzden, ben buna itiraz ettim.” Musa Malik Yıldırım istifa etmeden önce Ali Babacan tarafından “hani bizde demokrasi var, herkes konuşabilir diyen Ali Babacan disiplin kuruluna sevk etti Musa Malik Yıldırım’ı.” 

Bilindiği gibi DEVA Partisi Genel Başkan yardımcısı Musa Malik Yıldırım gönderilen bir SMS ile görevden alınmaya çalışılmış ama Yıldırım erken davranarak istifa etmişti.
 

Editör: TE Bilişim