Haber Erk İmtiyaz Sahibi İsmail Türk, İdlib'de şehit olan 33 askerimizin acısı ve bir yandan da yaşanan mülteci problemine göz yummadı. Bu konuda kısa açıklamalarda bulunan Türk, bu duruma isyan ederek sorunların bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

İsmail Türk açıklamasında, "Utanıyorum… Diyeceksiniz ki neye utanıyorsunuz? Yunanistan sınırındaki bir drama tanıklık etmek bir insan olarak beni utandırıyor. Bu işin suçlusu çok önemli ama kuşkusuz burada şahıslardan çok ülkeleri konuşmak lazım. Türkiye üzerine düşeni yaptı mı yapmadı mı? Türkiye üzerine düşeni fazlasıyla yaptı ama yaptıklarını eliyle yıkıyor."

"Kış günü dış politikamıza haklı da olsa alet ettiğimiz unsur insandır. Diğer yanda 33 şehidimizin acısı. Diğer yanda da Avrupa'dan kızgınlığımızın rövanşını mı alıyoruz sorusu? Ancak bize kötülük ve kalleşlik yapan Rusya ile ittifakımız ve büyük stratejik dostluklarımız bir günde yerle bir oldu. İnsanı utandıran ve dram haline dönüştüren soğukta, ayazda, yağmurda bir çadırları bile olmadan geceleyen çocuk, çocuk, kadın, yaşlı, genç insanlara baktıkça dünyanın geldiği nokta ve o nokta Avrupa."

"Avrupalı sözde demokrasi, hümanist cenneti olarak bilinir. İnsanlar senelerce yurt edindikleri Ensar-Muhacir ilişkisinde yaşadıkları Türkiye'yi kapıları açtıkça der demez koşa koşa Avrupa medeniyetine yelken açtılar. Bunun içerisinde Ege denizinde boğulup cesedi bulunmayan insanlar ve aileler diğer yanda donarak ve hastalanarak ölen insanlar, açlık ve sefalet içerisinde bir umut çerçevesinde oralarda bekleyen insanlar…"

"Diğer programlarda söylediğim gibi bu Suriyelilerin hiç mi bir iyi yanları yok? Bakın dış politikamızda sopa olarak onları kullanıyoruz. Ancak başka bir sorgulanması gereken yarınlarda bunun da sorgulanacağı günler gelecek? Ensar ve Muhacir ilişkisi. Hani Ensar hani Muhacir!"

İnsani Drama Dikkat Çekmek İstiyoruz

"Kızdık mı bir günde yaptığımız bütün iyilikleri yerle bir edecek kadar mı temelsiz, kalitesiz bir Ensar - Muhacir ilişkisi olur mu diyenler olacak hiç kuşkusuz. Bu insani drama dikkat çekmek istiyoruz. İçişleri Bakanı ilk gün 70 bini bulduk diye bir açıklama yaptı. Ertesi günü 108 bini geçtik diye bir açıklama yaptı. Düşünün Türkiye Cumhuriyeti devletindeki ciddiyetsizliğe bakar mısınız? Nasıl saydınız? Hangi kaydı tuttunuz? Yoksa Türkiye Cumhuriyeti devleti bizzat kendi eli ile insan kaçakçılığı da mı yapıyor da bu kayıtları tutuyor diye sorarlar dedik. Yunanistan bugün dünya kamuoyuna Türkiye Cumhuriyeti devleti insan kaçakçılığı yapıyor dedi."

"Haklı olarak sormuşuz. Yarınlarda neyle muhatap kalacağımızı, yarınlarda başımıza neler geleceğini bilen ve bu doğrultuda tedbir alan devlet yöneticilerine ihtiyaç var. Suriye meselesi ayrı bir fasıla. Neden oraya gittik? Nasıl oldu? Başlangıç ve sonuç ilişkileri de önemli. Yunanistan resmi ajansı bugün açıkladı. 108 bin Muhacir gitti diye sevinenler bunu duyunca hiç kuşkusuz üzülecekler. Hani derler ya umut fakirin yiyeceğidir diye. 76 kişi Yunanistan'a geçebilmiş ve bunlarda tutuklanmış. Başka dramları da görüyorsunuz. Yunan polisi insanlıktan nasibini almamış Avrupa medeniyeti insanları ve gençleri soyup bir donla o soğuk havada tutup Türkiye sınırına atıyorlar. Dövüyorlar. Ellerinden eşyalarını, paralarını, telefonlarını alıyorlar, bir daha geri dönemesin diye. İşte ben bunun için utanıyorum. Programımızın adı itirazımız var! İtirazımız olmalı! 

Editör: TE Bilişim