Yandaş medya haberleri ile tanınan Akit TV bile Odatv'ye sahip çıktı. Günlük yaklaşık olarak 1,5 milyon okuyucusu olan Odatv'nin kapatılması canlı yayına konuk olan kişiler tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

Odatv'ye gelen erişim engeli tüm Türkiye'de büyük bir yankı uyandırdı. Akit TV ekranlarında yayınlanan ve Serkan Güzel'in sunuculuğunu yaptığı Sıfır Ötesi programında Odatv'ye gelen erişim engeli günün konusu oldu.

Okuyucu Cezalandırılıyor

Haber Erk İmtiyaz Sahibi İsmail Türk, Odatv'ye getirilen erişim engeline atıfta bulunarak günlük 1,5 milyon okuyucusu olan bir haber sitesinin kapatılmasını doğru bulmadığını belirtti. İşlenmiş bir suç olsa dahi bunun bağımsız mahkemelerde dava olarak görülmesinin daha uygun olacağını ifade ederek bunun sadece 1,5 milyon okuyucuyu cezalandırmak olacağına değindi.

Basın özgürlüğü adı altında bunun kimseye bir yararı olmayacağını hatırlatan Türk, öyleyse katkı sağlayacak bir durum varsa her yeri kapatabileceklerini söyleyen Türk, 28 Şubat'ta da aynen böyle yapıldığını ve bunu söylemesinin vicdani bir görev olduğundan bahsetti.

Editör: TE Bilişim