İbrahim Erdem Karabulut'un sunduğu "Soru, Yorum" programı Ekonomi, Siyaset, Kültür, Sanat gibi bir çok alanı kapsamasıyla, önümüzdeki günlerde dikkat çekecek programların başında gelecek gibi görünüyor.

İsmail Türk programda ilginç ve gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Türk programda şu açıklamayı yaptı: "Türk devleti olmadığında, size yemin ederim Müslümanlığınız Türklüğünüz yoktur, olamaz. Diyeceksin ki ya böyle iddialı şeyi nereden konuşuyorsun,bakın Irak'a bakır Suriye'ye Bakın Libya'ya bakın Tunus'a İslam alemine bakın gidelim Türk dünyasına Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Türklüğünü ne kadar biliyor bu insanlar. 

Yok böyle bir şey Türkiye Cumhuriyeti varsa Türklük var, İslam var, "Türk İslam" ülküsü bunun için diyoruz.

Bu devletin temeli derin aklı TÜRK-İSLAM.

Türkiye Cumhuriyeti bitti her şey bitti. Bu coğrafyada köleleşir. Bu coğrafya Amerika neden geliyor, bu coğrafyayı köleleştirmek için. 

Amerika dibimizde ne için bu operasyonları yapıyor, Büyük Türkiye istemedikleri için.

Türkiye'yi yok edemezler. Allah'a çok şükür. Türkiye öyle onların operasyon yaptığı ülkelere benzemez.

Bizi yok edemezler ama bizim gelişmemizi büyümemizi engellerler. Bunu nasıl yapıyorlar şimdi üretim diyoruz, zenginlik diyoruz, evet doğru ama bizim dış ticaretimizin yüzde altmışı Avrupa'yla.

Gerçek terör devleti Amerika sizin ürettiğiniz neyi satıyorsanız yerli üretim mesela Vestel televizyonu görüyorum karşıda.

Vestel televizyonu listesini alır sadece büyükelçisi ülkelere "bu televizyonu istemiyoruz ülkeye sokmayın" dediklerinde bizim ticaretimiz biter.

Bu kadar güçlüler ne yapacağız? 

İşte bu Türk İslam aleminin birleşmesiyle çözülecek bir sorun. Türkiye'yi İsviçre yapsanız da 30 bin dolar gelir kişi başı da yaparız bu işi çözemezsiniz. Bu iş  bu coğrafyada Türk İslam aleminin ve mazlum milletlerin bir araya gelerek  "Dünya beşten büyük değil hemşerim" giyebilecek güç olduğundan.

 O zaman ürettiğiniz birbirinize satarsınız o zaman sizi ekonomik saldırılara maruz kalma riskleriniz azalır diye düşünüyorum." dedi.

Editör: TE Bilişim