MUHALEFETİN FAYDASI

 

 

Sinirle kalkan zararla otururmuş! Sözü bu günlere uyan bir deyim.

MHP kesinleşmiş aday listesi açıklandıkdan sonra doğal olarak listeden ve sıralamalardan memnun olmayanlar veya mutlu olanlar olacakdı.Böylede oldu.Bir çokları gibi özellikle sıralamalardan,tercihlerden dolayı bende bir şeyler söylemek isterim...

 

Öncelikle herkesin ortak anlaşabileceği,evet bu doğru diyeceği husus şudur;Hak etmediğiniz bir şeyi almamak erdemdir.Yani yolda bulduğunuz içi dolu bir cüzdanı ben buldum bu benim hakkımdır diyemezsiniz.Veya biri size cebinden çıkartıp bir tomar parayı verse eyvallah deyip herhalde cebe atmazsınız!

Sözün özü şudur,İstanbul da aday ve sıralamalarda eminimki her biri birbirinden değerli dava arkadaşlarımızdır.Buna kimsenin itirazı olmaz ancak yıllardır bu bölgelerde fedakarlık ve cefakarlıkla mücadele eden insanların arzu ve beklentileri dışında hakkaniyet ölçülerini aşan kontenjan fazlalığına itiraz hakkı vardır,olmalıdır...

 

Kontenjan hakkınada saygılı olmak durumundayız ama bunun bir ölçüsü olmalıydı diyenleri anlamak lazım.

Buralarda kazanamayacağını bile bile yerel seçimlerde aday olup alınteri döken arkadaşlarımızda ödüllendirilmeliydi.Yerel emeklere değer vermezisek çalışma azim ve şefkleri kırarız!Diyebilirsiniz sizlerin oyuna,desteğine ihtiyacımız yoktur zaten oyları MHP markası almaktadır! Varsa bu anlayış büyük adaletsizlikdir!Sıralamalardaki hakkaniyetsizlik düşüncesi tabana izah edilmelidir. ''Teşkilat yoklamaları ne için yapıldı? Sonuçları nedir?'' soruları cevap bekleyen önemli husustur!

 

Böyle oldu diye biz çalışmaktan asla vazgeçmeyiz,vazgeçemeyiz.Bizim derdimizi insanların kişisel olarak bir yerlere taşınma meselesi asla değildir.Her halukarda partimizi ve inandıklarımızı iktidar etme inancımızı muhafaza etmekteyiz.Genel başkanımız insandır,her şeyi detaylı biçimde bilmeyebilir.Doğru yapabilmek için seçim komisyonu kurdurmuştur.Bu komisyon aldığı bilgilerle danışmanlık ve yönlendirme kabiliyetine sahip olmuştur.İstanbula nerdeyse her bölgesinde birden on a kadar kontenjan sıralaması gibi olmuştur!Bazıları her ne kadar istanbul dan gözüksede,gerçek şuki onların İstanbuldaki yerel teşkilatlarla bir yakınlıkları asla olamamıştır!

 

İstanbul lu ülkücülerle rabıtasını kaybetmiş sorun yaşayan modellerin ise başka şehirlerin birinci sırasına taşınması ayrı bir vaka dır!Sonuç olarak taktir genel başkanındır deyip bu mevzuyu 8 Haziran a kadar kapatarak ya bismillah deyip çalışmalara başlayacağız.Bu hissiyatlar haberdar edilmesi adına tarihe bir not düşmek için yazılmıştır.

 

 

Akşam bir çok arkadaşımız telefonla bana ulaştığında keşke muhalefet olsaydı,muhalefet olmayınca bizleri hesaba katmıyorlar,bir değer ifade etmiyoruz ortak hissiyat olması bana bu başlığı attırmıştır...

Bugünlerde seçilecek yerlere konulmadığı için veya listeye giremeyen bazıları muhalefete başlayabilir bu bizim bahsettiğimiz muhalefet değildir.

Bizim muhalefet anlayışımız karşılık beklemeden inandıklarının başarılı olma sanıcısı çekenlerin değerlendirmeleridir. Bu kriter altında muhalefet yapanları değerlendirirsek harekete zarar verilmesinin önüne geçeriz. İlk anda verilen duygusal tepkiler bu kapsamda değerlendirilemez ülkücü hareket duygusal yoğunluğu kuvvetli insanların yoğun bulunduğu bir harekettir. Kurunun yanında yaşın yanmasına sebep olmamak için inandıklarımızı hakettiği noktada temsil ettirebilmek için çok çalışma zamanıdır.

Editör: TE Bilişim