İstanbul'da etkili olan şiddetli yağışın ardından seferler art arda iptal edildi. Metro ve metrobüs seferlerinde aksamalar yaşandı. 

Atatürk Havalimanı'nda ise uçuşlar durduruldu. Yağış ve fırtına sebebiyle geçici süreyle trafiğe kapatılan Avrasya Tüneli'nde seferler normale döndü.

Karaköy-Kadıköy seferlerinde deniz otobüsü kayalıklara çarptı.

Küçükçekmece Kanarya’da minare yıkıldı. 


Şişli Ermeni Mezarlığı'nın istinat duvarı çöktü. İki kişi yaralandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından akşam saatlerinde başlayan sağanak, kentin tüm ilçelerinde etkili oldu.

Kentte yer yer ceviz büyüklüğünde dolu yağışı, şiddetli rüzgar ve fırtına yaşandı.

TRAFİKTE SON DURUM

Kentte etkili olan sağanak ve dolu ana arterler ve ara caddelerde sürücülere zor anlar yaşattı. 

D-100 karayolunun bazı noktalarında oluşan su birikintileri, sürücülerin araçlarıyla ilerlemesini zorlaştırdı. Su birikintisi nedeniyle arıza yapan bazı araçlar, itilerek yol kenarına çekilirken yağış trafikte aksamalara neden oldu.

Trafikte görüş mesafesi düşerken, yollarda su birikmesi sonucu yoğunluk yaşanıyor. Bazı araçlar, yollara düşen parçalar nedeniyle hareket edemiyor.

Köprü altlarında doludan korunan araç sahipleri de kurtarma ekiplerinin ulaşımını etkiliyor. 

Dolu nedeniyle bazı araçların da camları kırıldı. Çatılardan kopan parçalar da bazı araçlara zarar verdi.

AVRASYA TÜNELİ AÇILDI

İstanbul'daki sağanak üzerine tedbiren kapatılan  Avrasya Tüneli'nin trafiğe açıldığı bildirildi. 

Alınan bilgiye göre, kentte etkili olan sağanak ve fırtına üzerine  tedbiren kapatılan Avrasya Tüneli, her iki yönünde trafiğe açıldı.

 AKSARAY'DA VATANDAŞLAR OTOBÜSÜN ÜZERİNE ÇIKTI

Aksaray'da şiddetli yağışın ardından meydana gelen selde mahsur kalan vatandaşlar otobüsün üzerine çıktı.
İstanbul'da etkili olan şiddetli yağışın ardından yolları su bastı. Araçlar sel sularına gömülürken vatandaşlar da yolda mahsur kaldı. Sel suları içinde mahsur kalan vatandaşlar çeşitli yollarla kurtulmaya çalışırken bazı vatandaşların da otobüsün üzerine çıktığı görüldü.

DENİZ ULAŞIMINDA AKSAMALAR YAŞANDI

İstanbul'da etkili olan şiddetli yağış ve fırtına  nedeniyle deniz ulaşımında da aksamalar yaşandı. 

Akşam saatlerinde başlayan ve şiddetli fırtına ve yer yer dolu  şeklinde görülen yağış nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri'nde (İDO) hızlı  feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri yapılamadı, bazı seferler de iptal  edildi.

Buna göre, 17.30'daki Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü,  17.50 Avşa-Marmara/Avcılar-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, 18.15  Armutlu-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü, 18.30 Kadıköy-Yenikapı-Armutlu deniz  otobüsü, 18.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş deniz otobüsü, 19.20  Bostancı-Yenikapı-Çınarcık-Esenköy deniz otobüsü seferleri yapılamadı.

İDO, 19.30 Bostancı-Yenikapı/Marmara-Avşa deniz otobüsü, 19.30  Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü, 19.30  Avşa-Marmara/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, 21.00  Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş deniz otobüsü seferlerini de iptal etti.

UÇAK SEFERLERİNDE AKSAMALAR YAŞANDI

 Sağanak nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndaki bazı seferlerde gecikmeler  meydana gelirken, bazı uçaklar farklı şehirlerin havalimanlarına yönlendirildi.

Türk Hava Yolları'nın Batman-İstanbul uçağı Antalya'ya,  Lizbon-İstanbul uçağı İzmir'e, Erzincan-İstanbul uçağı Ankara'ya, San Francisco  seferi Ankara'ya, Bişkek-İstanbul seferi Ankara'ya, Bodrum-İstanbul seferi  Ankara'ya, Erzincan-İstanbul seferi Ankara, Lizbon-İstanbul seferi İzmir'e,  Batman-İstanbul seferi Antalya'ya yönlendirildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı uçuşlar normal seyrinde devam  ederken, uçakların inişlerinde gecikmeler yaşandı.

Yağışın ve rüzgarın durması üzerine seferlerin normale dönmeye  başladığı belirtildi.

Öte yandan, yoğun yağış sebebiyle terminal binasının çatısının aktığı  ve zeminde su birikintilerinin oluştuğu görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada,  Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporu doğrultusunda İstanbullulara  uyarıda bulunuldu.

Buna göre, bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara Bölgesi  başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde gök gürültülü sağanak etkili  olacak.

Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli olacak yağışlar  metrekareye 51-75 kilogram, Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul'un batı çevrelerinde  kuvvetli olacak yağışlar ise metrekareye 21-50 kilogram düşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, alınan Meteorolojik ihbar  doğrultusunda AKOM  planlamasıyla İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire  Başkanlığı, Halkla İlişkiler, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Zabıta Daire  Başkanlığı, Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İSTAÇ çalışmalarını  tamamladı.

Yağışla birlikte rüzgarın da kuzey yönünden kuvvetlice ve aralıklarla  fırtına şeklinde (20-60km/s) esmesi bekleniyor.

AKOM'un açıklaması

AKOM'dan yapılan açıklamada ise İstanbul'da gün içerisinde az bulutlu  ve açık olması beklenen havanın, akşam saatlerinde yerini çok bulutlu ve yer yer gök gürültülü sağanağa bırakmasının beklendiği belirtildi.

Yağışın özellikle gece saatlerinde etkisini artıracağının tahmin  edildiği vurgulanan açıklamada, İstanbullular ani sel ve su baskınlarına karşı  uyarıldı.

Açıklamada, yağışlı hava ve kuzeyli rüzgarların akşam saatlerinde  etkili olmasıyla sıcaklıkların hissedilir derecede azalarak, mevsim normallerine  gerilemesinin beklendiği de ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilere göre ise İstanbul'da akşam  saatlerine kadar hakim olacak parçalı bulutlu hava, gök gürültülü sağanağa  dönüşecek ve 32 derecelerde seyreden sıcaklık da 24 dereceye kadar düşecek.

Yağışın yarın da devam etmesiyle kentteki sıcaklık en düşük 21, en  yüksek 26 derece olacak. Yağışlı hava cumartesi günü yerini parçalı bulutlu  havaya bırakacak.

Editör: TE Bilişim