İstanbul Anadolu Yakasında bazı ilçelerde kar yağışı etkili oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), çok sayıda il için kar yağışı uyarısında bulundu.

Çığ tehlikesine de dikkat çeken MGM, vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

İstanbul’da özellikle yüksek kesimlerde daha etkili olan kar yağışı sokakları ve arabaların üzerlerini beyaza bürüdü.

İstanbul Anadolu yakasında gece saatleri itibariyle kar yağışı etkili oldu.

Kısa süreli gerçekleşen kar yağışı özellikle yüksek bölgelerde yoğun şekilde yağdı. Sancaktepe, Sultanbeyli ve Çekmeköy ilçelerinin yüksek bölgelerinde sokaklar, ağaçlar ve otomobiller beyaza büründü.

Bazı vatandaşlar karın keyfini çıkarmak için sokaklara çıkarak kar topu savaşı yaptı. Mete Kılıç, “Her şey çok güzeldi. Arkadaşları da çağırdım kar oynamak için. Maalesef şuan donuyoruz ama eve gitmeyeceğiz sabaha kadar buradayız açıkçası”

Meteoroloji’den uyarı:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Amasya ve Çorum dışında Karadeniz bölge geneli, Doğu Anadolu’nun doğusu ile bu akşam saatlerinde Denizli, Isparta, Konya, Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Karadeniz kıyıları ve Marmara’nın kuzeydoğusunda karla karışık yağmur, yükseklerinde yer yer kar, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması beklenen yağışların; Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli sağanak yağış, Artvin ve Rize’nin iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve Çarşamba sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın iç ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı doğu kesimlerde güneyli yönlerden, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

YAĞIŞ, RÜZGAR VE ÇIĞ UYARISI

Meteoroloji’nin yaptığı uyarılarda şu ifadeler yer aldı:

* Yağışların, Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli sağanak yağış, Artvin ve Rize’nin iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı sel, su baskını, Heyelan, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

* Rüzgarın bu akşam saatlerinde Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

* Doğu Anadolu’nun doğusunda kar yağışının yer yer yoğun olması beklendiğinden yüksek kesimlerin dik yamaçlarında çığ tehlikesi oluşma ihtimaline karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, İstanbul’un Boğaz çevresi ve Karadeniz’e Bakan kuzey kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve Çarşamba sabah saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusu ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EDİRNE -3°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 0°C, 5°C
Çok bulutlu, Boğaz çevresi ve Karadeniz’e bakan kuzey kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

KIRKLARELİ -4°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ 1°C, 5°C
Çok bulutlu, kuzey kesimleri karla karışık yağmur, yüksekleri yer yer kar yağışlı

EGE
Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde güney ve iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde Denizli çevrelerinin kısa süreli yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve Çarşamba sabah saatlerinde iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR -9°C, -2°C
Parçalı, bu akşam saatlerinde çok bulutlu

DENİZLİ -1°C, 8°C
Parçalı, bu akşam saatlerinde çok bulutlu ve ilk saatlerde yağmurlu

İZMİR 2°C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA -2°C, 8°C
Parçalı, bu akşam saatlerinde çok bulutlu

AKDENİZ
Parçalı bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Isparta çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve Çarşamba sabah saatlerinde iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA 3°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA 8°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

HATAY 3°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

ISPARTA -4°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Konya çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve Çarşamba sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA -6°C, -1°C
Parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR -5°C, 0°C
Parçalı ve çok bulutlu

KONYA -5°C, -3°C
Çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde aralıklı kar yağışlı

YOZGAT -8°C, -1°C
Çok bulutlu

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve Çarşamba sabah saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU -4°C, 0°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

DÜZCE 1°C, 4°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KASTAMONU -5°C, -2°C
Çok bulutlu, kıyıları karla karışık yağmur, iç ve yüksekleri aralıklı kar yağışlı

ZONGULDAK 1°C, 3°C
Çok bulutlu, kıyıları karla karışık yağmur, iç ve yüksekleri aralıklı kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, Amasya ve Çorum dışında bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinde kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların. Rize çevreleri ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Rize ve Artvin’in iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve Çarşamba sabah saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ÇORUM -6°C, 0°C
Çok bulutlu

SAMSUN 2°C, 5°C
Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksekleri yer yer kar yağışlı

TOKAT -3°C, 2°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışı

TRABZON 2°C, 6°C
Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksekleri kar yağışlı

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, doğu kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, güneydoğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bu gece ve Çarşamba sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM -13°C, -6°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

KARS -11°C, -4°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

MALATYA -4°C, 1°C
Çok bulutlu

VAN -3°C, 0°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; güney ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin bu akşam saatlerinde aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR -2°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimleri yer yer kar yağışlı

GAZİANTEP -1°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

SİİRT -1°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimleri yer yer kar yağışlı

ŞANLIURFA 1°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

Editör: TE Bilişim