İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla devam eden kar yağışı bugün de etkisini gösterecek.

İstanbul'da pazar akşamı ile pazartesi kar yağışının yüksek oranda etkili olması bekleniyor.

Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Muğla, Antalya, Amasya, Tokat, Ağrı, Iğdır çevreleri ile bu sabah ilk saatlerde İç Anadolu'nun güney ve doğusu ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu'nun güneyi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Afyonkarahisar, Tokat, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

EGE VE MARMARA'DA KUVVETLİ FIRTINA

Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esecek. 

İSTANBUL HAVA DURUMU

Dün 21.00’de başlayan ve gece boyunca devam eden kar ve dolu yağışı İstanbul’un yüksek kesimlerini vurdu. Yağış ve fırtına nedeniyle ise İstanbul’da deniz ulaşımında aksama yaşandı.

Etkili olan poyraz bugün İstanbul’da hissedilen sıcaklığı düşürerek İstanbul’a bugün soğuk ve rüzgarlı bir hava yaşatacak.

İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevrelerinin aralıklı yağmurlu, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin edilen bölgede rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Marmara Bölgesi'nde özellikle İstanbul'da pazar akşamı ile pazartesi kar yağışının yüksek oranda etkili olması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim